LIVSSTIL

man, 08 feb 2016

König: Drømmepoppen er ved at blive voksen

Christina König der sammen med Emil Falk udgør duoen "König"

Og efter masser af tid i studiet, fordybelse og forberedelse er duoen nu klar til at sende sin første EP på gaden. En EP, der både er tro mod det lettilgængelige DNA, Königs popunivers er bygget op om, og som også eksperimenterer med nye udtryk og mere raffinerede lydbilleder end tidligere. Resultatet er en helstøbt udgivelse, der tager publikum seriøst med skarptslebne skæringer med både kant og mod. En udgivelse, der allerede har fået sin første stjerneanmeldelse med fem stjerner i Gaffa.

På EP’en har König, som består af Christina König på vokal og Emil Falk på instrumenter, søgt efter et mere urbant udtryk, hvor særligt vokalen har fået en anden, dybere og måske mere sørgmodig klang. EP’en er skabt på uendelige dage og nætter i en kælder på Nørrebro. Og fordi König indskriver sig i det stadigt voksende netværk af selvstændige musikere og producere i København, har det også været naturligt at invitere nogle af deres hang-arounds fra studiet på Nørrebro med på EP’en. Det har givet plads til bl.a. Lord Siva, der medvirker på EP’ens første single ‘Svært at forsvinde’. https://youtu.be/F2dZnI6QSQ0?t=3 Historien om König er historien om relationerne og forholdene, som både kan være svære at være i og svære at komme ud af på samme tid. Om alt det liv, som man væver sig ind og ud af, mens man bliver ældre, leder og forhåbentlig finder sig selv og dermed også sin egen stemme og sin egen lyd. Og netop at finde ind til kernen i lyden har været motivationen for Königs nyeste udgivelse. En EP, der har kaldt på fordybelse, og derfor har været undervejs længe. Der er både eftertænksomme numre til søndag morgen og sange med et beat, som passer til fredag aften. LÆS OGSÅ: "König vil gerne have klar besked"

“Med den nye EP vil vi gerne vise spændvidden i König, både i forhold til musikken og i forhold til budskabet om at en følelse kan lyde og mærkes på forskellige måder, alt efter hvem der oplever eller mærker den. Men ingen er alene om de her følelser, for vi gennemgår alle sammen mere eller mindre det samme på vej ind og ud af forhold og relationer. Det har været mit mål, at jeg vil lave noget enkelt og elegant, der ikke skal pakkes ind, men blot kan tages for hvad det er og give plads til, at dem der lytter kan tage det de har brug for med videre”

fortæller Christina König.
König trækker på referencer fra en meget bred musikbaggrund, der henter inspiration fra soul, r’n’b, hip hop og – selvfølgelig – den helt enkle popmelodi. Königs kunst er den uprætentiøse komposition, der stikker dybere og dybere for hver gennemlytning. Den nye EP viser en mere raffineret duo, der både tør kigge indad og eksperimentere med udtrykket. Resultatet er en dybde i musikken, der kan høres langt ind i kompositionerne. Drømmepoppen er ved at blive voksen. Og aldrig har det være så cool at blive ældre.