LIVSSTIL

tir, 02 aug 2016

Danskerne har travlt i badet

Badet er for mange et ritual, hvor man har et pusterum for sig selv.

Danskernes multitasker bedre, end man måske skulle tro. Den nye undersøgelse Henkel Habits fra Henkel Nordenviser, at vi bruger lang tid i badet på meget andet end bare at være i bad.

Der skal bades i sommervarmen, og en ny undersøgelse fra Henkel Norden viser, at danskerne bruger tiden i badet på mange andre ting end at vaske sig.

Kvinderne synger og svinger barberkniven mest

Flere end 50 % af kvinderne svarer i undersøgelsen Henkel Habits, at de barberer sig i badet mod godt 30 % af mændene. Det er også kvinderne, der synger mest. Henkel Nordens undersøgelse viser også, at mere end hver fjerde kvinde synger, mens det er under hver femte mand, der synger i badet. Til gengæld er der flere mænd, der klarer tandbørstningen under bruseren. Henkel Norden har spurgt 3000 kvinder og mænd i de Danmark, Sverige og Finland om deres holdninger og vaner inden for forbrug af forskellige produkttyper. Henkel Habits er udført som online-spørgeskema i maj 2016.

Fakta om undersøgelsen Henkel Habits

Til spørgsmålet ”Hvilket af følgende, udover at vaske dig, gør du i badet?”, svarer:   Barberer mig Børster tænder Filer fødder Klipper negle Synger Intet af det nævnte Mænd 33% 22% 8% 11% 18% 45% Kvinder 52% 18% 13% 8% 27% 30%

Badetid er mig-tid

Samtidig viser undersøgelsen, at selvom danskerne generelt er kendt som et miljøbevidst folk, vil mange gerne tage sig god tid i badet. Således viser undersøgelsen også, at næsten 30 % af mænd og 38 % af kvinderne bruger mellem 10 og 20 minutter i badet. Til spørgsmålet ”Hvor lang tid bruger du sædvanligvis på at gå i bad?”, svarer:   Max 5 min. 5-11 min. 10-20 min. Mere end 20 min. Mænd 11% 56% 21% 4% Kvinder 7% 46% 38% 10%   Ifølge Henkel Nordens salgsdirektør i Danmark, Pernille Hertz, kan multitasking i badet forbindes med de mange ting, vi ofte skal nå i hverdagen. ”I en travl hverdag kan mange tænke, at man kan spare 5 minutter ved at børste sine tænder i badet, så man har mere tid til andre gøremål senere”, forklarer hun og uddyber: ”Badet er for mange et ritual, hvor man har et pusterum for sig selv, før dagen for alvor begynder. Derfor kan det relativt høje antal minutter, mange danskere bruger i badet, forbindes med at badet ofte er et ’helle’, vi gerne må bruge mere tid på, end vi ellers ville gøre”.