LIVSSTIL

man, 03 okt 2016

4 Sjove take-away vaner i Danmark

Hungry.dk. og Just-eat har lavet undersøgelser omkring take-away vaner i forskellige lande.

Danskerne benytter sig i stigende grad af take-away løsninger, såsom Just-eat og Hungry.dk. Dette vurderes blandt andet at have noget at gøre med, at den danske befolkning, har fået flere penge mellem hænderne, og derved større købekraft end tidligere. Dette har fået flere danskere til at købe maden ude, fremfor at bruge penge og tid på at lave den selv.

Danskerne bestiller take-away tidligt

Just-eat har lavet en stor undersøgelse, der viser hvad tid, der bestilles mad i de forskellige lande. Der er nemlig stor forskel, på spisemønstrene rundt i Europa. Norge er eksempelvis det land i Europa, der bestiller tidligst mad over internettet. Norge følger et mønster der viser, at jo mere nordligt landet ligger, desto tidligere bestilles der aftensmad over internettet. I Norge bliver der bestilt mest mad klokken 17.10. Danskerne ligger lige bagefter sammen med hollænderne, hvor befolkningen bestiller deres aftensmad Kl. 17:40 Spanien og Italien er de lande, der bestiller senest mad ifølge undersøgelsen. I de to syd liggende lande, bliver der først bestilt mad efter Kl. 20.

Jyderne bestiller mindst take-away

Hungry.dk har ligesom Just-eat, også foretaget en undersøgelse af deres forbrugere. Undersøgelsen omhandler hvilke regioner i Danmark, der benytter sig mest af take-away løsningerne. Undersøgelserne viser, at Københavnerne bruger dobbelt så mange penge som jyderne på take-away, bestilt over internettet. Et andet sjovt resultat der kom frem ved undersøgelsen, er at Slagelse lavede 10 gange så mange madbestillinger over nettet som Kolding.

Danskernes favoritspise 

Der er kommet flere og flere restauranter og spisesteder, på de digitale take-away platforme. Dette har medført, at der er kommet en utrolig bred vifte af madprodukter, der kan bestilles over internettet.

Danskerne bestilte således i løbet af året:

36% bestilte pizza 11% bestilte ”grillmad” 8% bestilte Sushi 6% bestilte kebab/falafel Undersøgelsen der blev lavet af Hungry.dk viser, at danskerne har en speciel pizza, der kommer ind som klar favorit, når der skal bestille aftensmad i de danske hjem. I blandt de 9150 mennesker som undersøgelsen er baseret på, var det nemlig Hawaii Pizza der løb med førstepladsen over mest onlinebestilte pizza i Danmark.

Mænd bestiller mere end kvinder

Når det kommer til hvilket køn, der bestiller mest take-away over internettet, fremfor at stå i køkkenet og kokkerer, vinder mændene klart. Undersøgelser viser, at over 70 procent af det mandlige segment køber take-away minimum en gang om måneden. Der er samtidig også stor forskel på, hvilke slags mad der bestilles af de to køn. Kvinderne bestiller i høj grad dyrere spiser inden for take-away verdenen, hvorimod mændene holder sig til take-away, der er helt nede på jorden prismæssigt. Kvinder bestiller dobbelt så meget sushi som det mandlige køn, hvorimod det mandlige køn bestiller 3 gange så mange pizzaer på landsbasis som kvinderne. (Indlægget er sponsoreret)