LIVSSTIL

fre, 12 feb 2016

Billige flybilletter til unge og studerende

Vinterferien lurer lige om hjørnet og hvilken bedre anledning til at skifte det triste og grå danske vintervejr ud med smukke, hvidbeklædte bjerge og solskin? Der er mange muligheder for at tage på en sjov og spændende skiferie lige fra de østlige alper til de norske fjelde. Har du endnu ikke booket din vinterferie, og står du måske og mangler en afbudsrejse, giver vi dig her nogle gode råd til at finde de sider, hvor du nemmest og billigst kan finde flybilletter. Måske har du allerede booket din vinterferie, men så kan du i stedet blive klogere på, hvordan du køber billige flybilletter til for eksempel sommerferien eller måske en lille europæisk storbyferie til foråret.

Gode hjemmesider

Når det kommer til at finde de bedste og billigste flybilletter, kan det være noget af en opgave at finde rundt blandt de mange forskellige rejseselskaber og varierende flypriser på nettet. Vi har derfor håndplukket nogle af de bedste sider, der på bedst mulig vis sammenligner priser, så du nemt og overskueligt kan finde frem til billetterne til din drømmedestination.

Billigeflybilletter.dk

På siden billigeflybillitter.dk kan du ved hjælp af ganske få klik finde de billigste flybilletter fra alle danske og en lang række udenlandske lufthavne. Lad os antage at vinterferien i næste uge skal gå fra Billund til Salzburg i Østrig. Vi indtaster destinationen samt udrejse- og hjemrejsedato i søgefeltet og får en oversigt over de billigste priser for perioden.
None

None

Som man kan se, koster den billigste tur/retur billet fra mandag 15/2 til fredag 19/2 2.322 kr. Det kan måske virke lidt i overkanten, når oversigten viser, at der er to stop på vejen, og turen vil tage min. 16 timer pr. vej. Men derfor er det rigtig smart, at man i venstre side har mulighed for at begrænse søgningen til for eksempel max. ét udgående stop. Krydses dette felt af bliver turen i alt ca. 300 kr. dyrere, men til gengæld er udrejsetiden nede på lidt over syv timer, mens hjemrejsen kun er lidt over tre timer. Det smarte er samtidig, at man hurtigt og overskueligt, ved hjælp af oversigten øverst, kan sammenligne priser for hele uge 7 og for eksempel ændre datoerne for ud- og hjemrejse alt efter de dage, der er markeret med grønt, og som viser de laveste priser for ugen. Fordi det er lige op til vinterferien, vil billetterne selvfølgelig altid være dyrere. Kigger man lidt frem i tiden og planlægger måske allerede sommerferien, koster en retur billet fra København til Mallorca lige nu ned til 1.300 kr. for en uge, mens en forårstur på 3-4 dage til London fra København går helt ned til under 400 kr. Så der kan være gode penge at spare ved at planlægge turen god tid i forvejen.

Flyrejser.dk

En anden god side, jeg gerne vil fremhæve, er hjemmesiden flyrejser.dk. Ligesom billigeflybilletter.dk sammenligner flyrejser.dk de billigste priser på flybilletter i hele verden, men siden har nogle lidt andre funktioner og resultatafgrænsninger, og foretrækker du bestemte rejseselskaber, er siden rigtig god til hurtigt at skabe overblik over de sider, der sælger den samme rejse billigst. Tager vi igen udgangspunkt i en rejse i vinterferien og søger for eksempel efter flybilletter fra København til Oslo i perioden 15/2-20/2 med filtreringsmuligheden "billigst" i øverste menubjælke, får vi en oversigt over de forskellige rejseselskaber, der sælger de billigste flybilletter for de valgte datoer.
None

None

Supersaver.dk

En sidste anbefalelsesværdig side er supersaver.dk, hvor det, udover at finde billige flybilletter, også er muligt at booke billige hoteller sammen med flybilletten og benytte sig af yderst fordelagtige tilbud på blandt andet weekendrejser, udlejningsbiler og ferieboliger. Ved at benytte sig af en såkaldt pakkeløsning sparer man både masser af tid og penge på rejsen og søger flybilletter blandt 650 flyselskaber og mere end 240.000 hoteller i hele verden. Der er helt op til 50% at spare ved at bestille hotel sammen med fly, så der kan blive økonomisk råderum og frihed til andre fornøjelser på rejsen. Ønsker man for eksempel at tage en tur til Rom først på sommeren, starter priserne på 3.602 kr. for både fly og firestjernet hotel for en hel uge. Det må siges at være billigt!
None

None

Der er selvfølgelig også mange andre sider, hvor du kan finde billige flybilletter. Rejsefeber.dk, travellink og fdm-travel er også gode sider, hvis du skal finde et bredt udvalg og sammenligne mange forskellige priser på flybilletter. Mulighederne er mange, men de eksempler, jeg har gennemgået her, er i hvert fald yderst anbefalelsesværdige, når det kommer til nemt og overskueligt at finde de mest attraktive billetter til næste feriemål - hvad end det er lige om lidt på de snehvide løjper eller først til sommer under sydens sol.

Vigtigt at huske når du rejser

Når du har booket din rejse, er der en række praktiske og nødvendige ting, der er vigtige at huske på turen. For det første bør du sikre dig, at du har en rejseforsikring. Med en rejseforsikring er du altid sikret på din rejse i tilfælde af, at du bliver syg, kommer ud for en ulykke eller akut skal hjemkaldes. I flere EU-lande er det gule sygesikringskort ikke længere gyldigt, så du bør altid medbringe det blå sygesikringsbevis, hvad end du rejser i eller uden for Europa. Når du bestiller din rejse, bør du også overveje en afbestillingsforsikring, så du får pengene retur, hvis der skulle opstå forhindringer i forbindelse med afrejsen. Derudover er det selvfølgelig vigtigt at huske pas, billetter, visum og penge. Det er altid en god ide at medbringe kontanter, så du ikke pludselig står på gaden uden at kunne komme med en bus eller taxa tilbage til hotellet, da Dankort ikke altid kan bruges eller virker i udlandet. Måske er du så heldig at have en god gps i telefonen, der viser vej, men især uden for Europa bør du overveje at medbringe eller købe et kort over byen, så du ikke farer vild i de store turistbyer eller fjerne og ukendte verdenshjørner. Der findes desuden masser af andre gode huskeråd til både praktiske og personlige items, som kan være rart at læne sig op ad, når kufferten skal pakkes. Se for eksempel Spies Pakkeliste med gode tips og råd til alt lige fra pakning af tøj og toilettasken til diverse nyttige genstande.

God tur! 

Uanset om ferien venter lige om hjørnet, eller du endnu ikke har bestemt dig for din næste feriedestination, har du forhåbentlig nu fundet inspiration til lede efter dine næste billige flybilletter. Med de bedste anbefalinger og gode huskeråd er der kun tilbage at ønske god rejse!