LIVSSTIL

tor, 03 aug 2017

Find det mest relevante studiejob

Der findes et hav af relevante og gode studiejobs, men samtidig er der også rigtig mange studerende om buddet. Det er der, fordi det er enormt populært at have et studiejob, og samtidig vil det give de studerende en masse erfaring i forhold til den uddannelse, de læser på. Derfor kan det også være svært at skaffe et af de relevante jobs. Heldigvis er mulighederne mange, og det kan derfor også være svært at danne sig et overblik over, hvilke jobs der egentlig er relevante i forhold til den uddannelse, man er i gang med. Her på siden har vi derfor samlet seks relevante studiejobs, som måske kan hjælpe dig videre i jagten på et.  

Forskelligt fra uddannelse til uddannelse

Som sagt er relevansen af studiejobbet meget forskellig fra uddannelse til uddannelse. Der findes et hav af forskellige uddannelser i dagens Danmark, og hvis du læser jura, vil det naturligvis ikke være relevant at blive sygeplejevikar af forskellige årsager. Men hvis du for eksempel læser medicin, så vil det være enormt relevant at arbejde som sygeplejevikar eller at blive ansat som studiemedhjælper på forskellige hospitalsafdelinger. Hvis du derimod er i gang med læreruddannelse, så vil det være superrelevant at arbejde som en lærevikar på en skole, hvor du kan komme tæt på eleverne og få et klart indblik i, hvad din uddannelse egentlig vil ende ud i. Du vil altså komme tæt på den hverdag, som du potentielt får, når du er færdiguddannet, og det vil også give en masse erfaring. Læser du derimod jura, så vil det være en god idé at prøve at søge et job som juridisk studentermedhjælper på et advokatkontor, hvor du kan udvide dine egne kompetencer inden for faget og samtidig lære en masse af forskellige advokatfuldmægtige, som i forvejen har en masse erfaring og gode råd. Det er altid enormt lærerigt at lytte til andre, der har været i samme båd som én selv, og som er villige til at dele ud af erfaringen. Hvis du læser jura og gerne vil blive klogere på, hvad din uddannelse ender ud med af muligheder, så kan du se mere her.  

Søg inden for telemarketing eller i forskellige virksomheder

Er du i gang med en uddannelse inden for kommunikation, kan det være spændende at søge i forskellige virksomheder, som skal ud med et budskab, eller søge et job som skribent, hvilket også vil give en masse erfaring. Hvis du derimod er i gang med en uddannelse inden for marketing, salg eller lignende, så kunne et relevant studiejob også være et job som sælger hos et telemarketingsbureau. Her vil du med garanti prøve kræfter med de kompetencer, som din uddannelse allerede har givet dig, og derved vil der være rig mulighed for at forbedre dem og få en masse råd og vejledning fra erfarne sælgere. Hvis du er studerende i København og finder et studiejob som sælger relevant, så kan du kontakte et callcenter centralt i København og blive meget klogere.