LIVSSTIL

tor, 05 jan 2017

Kasper er professionel gamer

Det er sjovt at vinde og hele tiden blive bedre.

Kasper Kobberup er 20 år. Han har spillet computerspillet League of Legends i seks år – et år som professionel. Han begyndte at spille allerede i fem-seks års alderen, hvor han så sin storebror over skulderen og selv prøvede sig frem. I dag kan han spille op mod 10 timer om dagen, når det går heftigst for sig

Tekst: Anne Kildegaard Hansen

Hvad spiller du?

Jeg spiller League of Legends på professionelt plan, men nogle gange spiller jeg også et par andre spil som Counter-Strike eller Overwatch for at få lidt variation.

Hvad gør det sjovt at spille?

Jeg tror primært, det har været konkurrencen i de forskellige spil, der har tiltalt mig mest. Det er sjovt at vinde og hele tiden blive bedre. Det sociale i det at spille og snakke sammen med venner, som du enten kender i forvejen, eller nogen du møder igennem spillene, gør det også meget sjovere.
None

None

Hvilke aspekter af spillet er du bedst til?             

Det er lidt svært at sige, for du skal stort set kunne det hele. Men generelt har jeg en god forståelse for, hvad der er den mest optimale måde at spille på, og jeg reagerer instinktivt på de situationer, jeg befinder mig i.

Hvad skal der til for, at man bliver rigtig god?

Nogle få kan have et "talent" for at blive gode til spil hurtigt og finde ud af den mest optimale måde at spille det på. Ellers er det bare at spille rigtig meget for at blive bedre og ikke kun have det sjovt. Så der er ikke rigtig nogen hemmelig opskrift på det. LÆS OGSÅ: "eSport hitter på Højer Design Efterskole"

Hvad er du mest stolt af selv at have opnået?

At kvalificere mig til verdensmesterskaberne sammen med mit hold er nok den største præstation, jeg har opnået.

Hvad er dine mål for fremtiden?

Mit næste store mål er nok at vinde den europæiske liga (EULCS) og ellers at komme endnu længere fra år til år.

Hvilke råd vil du give til andre unge, der gerne vil være professionelle?

Hvis du virkelig gerne vil være professionel, skal du være klar på at ofre rigtig mange af de ting, du har. Du skal dedikere størstedelen af din tid til spillet, så det betyder, at du ikke har lige så meget tid til skole, venner, familie osv. Så jeg vil ikke opfordre til det, medmindre man er meget sikker på, hvad man gerne vil, men i bund og grund er det at spille konstant, få kontakter gennem spillet og prøve at blive opdaget og komme på et godt hold eller selv starte et med nogle venner.