Længes du efter varmere himmelstrøg så besøg den gamle rutebilstation i Aarhus

Madmekka i rutebilstationen!

Er du til et hurtigt glas vin, en snack eller et måltid og en fadøl, så er der nok at vælge imellem hos Aarhus Street Food.

Aarhus Street Food, Ny Banegaardsgade 46, 8000 Aarhus C

4-t

Value for money: Regner man ind, at man også skal betale lidt for ’den gode stemning, så er det ok. 55-100 for et måltid, cirka 50 for fadøl/vin

Madens kvalitet: svingende, men generelt ’god café mad’

Betjening: svingende, mest fordi der i weekenden er lang kø.

Indretning: Den fedeste torvehals-atmosfære. Meget boheme.

Som et sydlandsk gedemarked

Længes du også efter sommerferiens varmere himmelstrøg? I den gamle rutebilstation (ja, der af alle steder), kan du genoplive din indre tapas-ædende sydeuropæer, år du valser rundt mellem madboder, langborde, mens du svælger i rosé fra Languedoc (50 kr. Pr glas/ 200 for en flaske). Aarhus Street Food er nemlig rykket ind i den ellers glemte rutebilstationshal, hvor menneskemylder uden lige i dag kan mæske sig i alt fra afrikansk grillmad til britisk fish and chips eller mellemøstlig kebab. Vel har priserne fået et nyk opad, hvis du sammenligner med din lokale döner-pusher, men det betaler sig, for stemningen er en oplevelse værd i sig selv. Er du ung, ikke har børn og er på vej i byen, så er det et perfekt match. Her kan du få den første drink – og lægge en bund i maven – og du kan blive så længe du vil (uden at nogen lægger mærke til at du fordufter.

madmekka3-640x427

 

Små portioner og ’mærkelig burger’

Hvad angår maden, så kan du løbe ind i hvad som helst hos Aarhus Street Food. Det er i og for sig konceptet i de nok mere end 15 forskellige madboder. Dog løb vi ind i nogle lidt underlige variationer af både burger og Reuben Sandwich. Sidstnævnte var alt for fedtet med et kedeligt stykke ost og et lidt for ’pålægsagtigt’ stykke sprængt oksebryst. Brødet var heller ikke spændstigt nok efter min smag. Mone cristo-burgeren var også et aparte bekendtskab. Flormelis på toppen er ikke godt med bacon, smelteost og hereford-hakkedreng. Den var direkte underlig. Det asiatiske indslag var mere vellykket – dog kom vore danske smagløg på prøve i mødet med chilien.

madmekka1-640x427

Det spiste og drak vi:

En omgang (meget stærk) thai med stegt oksekød, 1 Monte Cristo bruger, 1 Reuben Sandwich, 2 fadøl. I alt 295 kroner.

kylling2-640x480

 

Studievenlig scoreret.

Billig lækker ret, som du bør kunne score på at servere.

Ingredienser: 1 pakke kyllingebryst

1 dåse flåede tomater

2 løg 3 fed hvidløg

5 mellemstore friske tomater

en sjat frosne ærter

2 deciliter piskefløde

Rucola

Karry og paprika

frisk pasta

Skær kyllingen og løg og hvidløg og brun det sammen med karry og paprika (brug masser af krydderier. Det hjælper ikke at tjatte det i. Det skal sgu smage af noget!).

Når det er brunet rigtigt godt af hæld da flåede tomater i og lidt senere løg. Smag til med salt og peber.

Sæt vand over til frisk pasta. Brug en stor gryde med maser af vand. Det kræver frisk pasta, og kog det al dente (= Lad være at skam-koge det). Når pastaen efter 2-3 minutter er som du ønsker den, hæld da de friske tomater som du har hakket fint i gryden.

Kort forinden har du hældt de frosne ærter i.

Inden servering vender du et par gode håndfylde rucola-salat i retten. Det smager godt, og hvis ikke du gør det, kan du godt glemme at score på retten. Du vender det bare kort i, og klar til servering.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.