MODE & STIL

ons, 11 jan 2017

De bedste sparetips til januar måned

Sluk din elektronik når det ikke bliver brugt og spar penge

Vi har lige overstået december, som har været en hyggelig men dyr fornøjelse. Julegaver og et festlig nytår har måske medvirket til, at pengepungen her i januar måned ikke har det så godt. Vi kommer derfor med nogle tips til, hvordan du nemt og hurtigt kan spare penge i januar.

Kig tilbudsaviserne igennem

Der er mange gode tilbud at hente i supermarkederne og på bare et enkel indkøb, kan der være rigtig mange penge at spare. Så du kan måske forestille dig, hvor mange penge der er at hente månedligt, hvis du blot holder øje med tilbudsaviserne. Først og fremmest er et godt tip at være realistisk – find de supermarkeder, der ligger tæt på dig, og som du rent faktisk kan forestille dig, at du ville tage til for at købe ind. Kig derefter kun tilbudsaviserne for de supermarkeder igennem og smid alle andre tilbudsaviser ud. Du vil ikke køre længere end højst nødvendigt for at spare nogle få penge her og der, selvom det løber op i længden. Derefter skal du kun holde øje med de dagligvarer i tilbudsaviserne, som du rent faktisk bruger – og dermed ikke lade dig friste af diverse tilbud, som du alligevel normalt ikke ville købe. Du vil helt sikkert blive overrasket, hvor mange penge du kan spare, hvis du gør brug af dette.

Undgå madspild

En af de poster som mange kan spare på er mad. Når du først har tjekket tilbudsaviserne igennem og købt de nødvendige dagligvarer, så er det rigtig smart løbende at holde øje med, hvad du har tilbage i køleskabet. Næste gang du handler ind, kan du nemlig tilpasse dine indkøb til det, du allerede har i købeskabet. Måske har du kylling og nogle tomater tilbage fra gårsdagens aftensmad? Så kan det være en god idé at være lidt kreativ og overveje, hvad resterne kan bruges til. Måske en lækker kyllingesandwich kan være måden at få spist resterne, spare nogle penge og samtidigt undgå madspild.

Sluk din elektronik når det ikke bliver brugt

Vi er i en tid, hvor vi nærmest er afhængige af elektronik. Vi er konstant online og har det med at dele næsten alt på de sociale medier. Men om du sidder og ser film eller prøver dit held af på Spilnu, så er der mange penge at spare ved at tænke over, hvor meget elektronik du rent faktisk har kørende i løbet af dagen, og hvor mange ting, der er tændt på samme tid. Det er måske ikke helt nødvendigt at have både computer og tv’et tændt, imens du sidder og tjekker Facebook på din mobil.

Bliv ikke forblændet af januarudsalget

Vi ved godt, at januar betyder en masse udsalg, og det kan hurtigt virke som om, du kan spare en masse penge ved at købe tøj her og nu. Det kan dog ofte være en dårlig beslutning at tage til januarudsalget, da du hurtigt kan komme til at købe ting, kun fordi du bliver forblændet af de billigere priser. Derfor skal du huske at lave en liste over de ting, du virkelig har behov for, hvis du vil til januarudsalg – og herefter se om de har disse på tilbud. Har de ikke det, anbefaler vi, at du beholder pengene i stedet for at bruge dem på tøj, du alligevel vil fortryde, du har købt om to uger.

Alternativer til at redde din januar måned

Nogle måneder kan dog ramme hårdere end andre – og de fleste kan godt have en hård januar efter jul og nytår. Det kan gøre det svært at bibeholde sit plus på kontoen, og måske er der endda også en række fødselsdage, der nærmer sig, som skal fejres eller bøger til det nye semester, som skal købes. Heldigvis er der andre måder, som kan hjælpe dig med at komme igennem januar måned – du kan for eksempel låne. Vi ved dog, det kan være lidt af en jungle at få et overblik over de forskellige lånemuligheder, men du har mulighed for at finde frem til et fair lån her. (Artiklen er sponsoreret)