MODE & STIL

tor, 20 sep 2018

Byg din egen skating mini-rampe

Inden du starter med at bygge, skal du gøre dig nogle overvejelser.

Skater du, og er du træt af altid at køre på de samme kedelige ramper i parken? Så overvej at bygge din egen mini-rampe – du får en rampe designet helt efter egne ønsker og behov, og det er et projekt, som du kan dykke ned i sammen med andre. Hvis du er den utålmodige type, kan du altid købe en færdiglavet rampe, men hvis du har mod på selv at lave din egen, kan du læse videre neden for og bliv klogere på, hvad der skal til for at bygge en mini-rampe. Du kan selv købe færdiglavede ramper hos Skatepro.dk.

Forberedelse er altid vigtigt

Før du begynder at bygge rampen, skal du gøre dig nogle overvejelser, så du kommer godt i gang med projektet. Først og fremmest skal du overveje, om du har plads nok til at have en mini-rampe stående i dit hjem? Har du en garage eller et skur, hvor den kan stå, når du ikke bruger den? Selv om rampen er lille, fylder den stadig en del, og det må du tage højde for, inden du går ud og køber byggematerialer. Har du plads til en mini-rampe, er næste skridt at overveje, hvilken type rampe du vil bygge. Skal den bruges til at øve et bestemt trick? Eller må den gerne bruges til flere? Hvis du mangler tegninger eller blåtryk, kan en hurtig Google-søgning helt sikkert afsløre en masse gratis designs.

Hav tingene klar inden du påbegynder projektet

Når designet er på plads, skal du selvfølgelig ud og købe materialer. For at sikre at du finder alle de ting, du skal bruge i byggecentret, er det en god idé at lave en indkøbsliste. Materialerne står som regel listet i de gratis designs, man kan downloade fra nettet, ellers kan en medarbejder sikkert hjælpe dig. Efter du har købt, hvad du skal bruge af materialer, er det en rigtig god idé at organisere det og lægge krydsfinerpladerne, brædderne, sømmene og værktøjerne i den rækkefølge, som du skal bruge dem. Dermed gør du det overskueligt for dig selv under byggeprocessen.

Nu kan du bygge din mini-rampe

Første skridt er at måle dine materialer. En god idé er at måle to gange, så du kun behøver at save én gang. Det første du skal save ud, er rampens sider – til dette formål skal du bruge din nyligt indkøbte krydsfiner. Dernæst kan du lave rammerne til rampen, så den får noget stabilitet og kan tage imod stød. Dette laver du ud af dine mindre træbrædder. Når du har lavet nogle sikre og stabile rammer, skal du sømme dem fast til rampens krydsfinersider. Næste skridt er at sætte de sidste krydsfinerplader oven på rampen, så man endelig kan se, at mini-rampen begynder at tage form. Den nederste plade skal ikke stoppe, hvor rampen stopper men forsætte et par centimeter, så man får en blød overgang fra rampen til jorden. Du færdiggør skelettet til din mini-rampe ved at dække dens overflade med masonit eller skatelite fiberplader.

Gør rampen skater-venlig

Det sidste du skal gøre, er at sørge, at mini-rampen har den overflade, du gerne vil have, at den har. Det anbefales, at du dækker overfladen med to lag ubehandlet krydsfiner. Derefter skal du tage stilling til, om du vil nøjes med at skate på krydsfineren, eller om du vil give din rampe en anden overflade. De bedste overfladematerialer er desværre også de dyreste, så du må tage udgangspunkt i dit budget. Efter dette trin er din mini-rampe stort set færdig, og du mangler derfor kun at slibe skarpe kanter ned med sandpapir.
None

None