MODE & STIL

man, 06 feb 2012

Foundation - Hvordan finder man den helt rigtige?

Inden du begiver dig ud på jagt efter den rigtige foundation er der nogle ting du skal tænke over.

Hvordan er min hud? Er den tør, fedtet, eller kombineret. Hvis man har tør hud er det bedst at vælge en meget fugtgivende foundation, hvis du har tør hud er det bedst at vælge en med olie kontrolerende egenskaber, og hvis du har kombineret hud er det bedst at vælge en fugtgivende foundation og så bruge pudder der hvor du har tendens til at skinne. Hvor meget skal den dække? Skal den dække let, medium eller helt? Der er mange der tror at fordi man har lidt urenheder eller rødmen at den så skal dække meget, det skal den ikke nødvendigvis. Det er det en concealer er til  En foundation skal som hovedregel bare udligne hudfarven og concealeren er til at dække med. Husk også at jo mere den dække jo mere synlig er den som regel. Hvordan skal det se ud? Kan du bedst li et satin eller matte finish? Det jeg mener med det er , Nogle vil helst have at deres hud ser helt matte ud men det er ikke altid det der ser mest naturligt ud. Bare fordi den ikke er matte er ikke ens betydende med at man så skal skinne i hele hovedet og se ud som om man sveder. Den kan sagtens ha et highlightet look hvor huden ser sund og frisk ud. Ta evt et billede med ind i butikken og vis ekspedienten hvad du godt kan li. Hvornår skal du bruge den? Skal den passe til den farve du har lige nu eller skal du snart ud at rejse? Din hud har ikke samme farve om sommeren som om vinteren og derfor kan du selvfølgelig ikke bruge samme farve året rundt. Hvis du skal ud at rejse lige om lidt og du muligvis bliver lidt mørkere så vent hellere med at købe en ny foundation til du er hjemme igen. En god ting er at have en farve til om sommeren og en til om vinteren og så kan man blande sig frem til farven imellem sæsonerne.
None

None

 
None

None

Hvordan finder jeg den rigtige farve? Dette kan være enormt svært og jeg vil klart anbefale at spørge om hjælp i butikken. Man skal aldrig prøve en foundation på håndledet. Den skal helst prøves på kæben eller endnu bedre på hagen, så man kan se forfra hvordan den passer til farven i hele ansigtet. Der er mange der er mørkere i ansigtet end på halsen og nogle gange mørke på brystkassen igen, her er det vigtigt at finde en farve som passer til ansigtet og så tage lidt solpudder ned af halsen så farven toner ud i farven på brystkassen. Man kan også være lysere i ansigtet end på resten af kroppen og her plejer jeg altid at anbefale at man finder en farve der matcher den mørke farve.
None

None

 
None

None

Kan du best lide en flydende eller en compakt cremet foundation? Tænk over hvad du foretrækker, der er mange valgmuligheder. Jeg syntes jeg ser helt død ud i ansigtet når jeg får foundation på, selv om det er den rigtige farve, hvad gør jeg forkert? Det er fordi at man fra naturens side har mange forskellige farver i hele ansigtet og når man så pludselig er helt ensfarvet så kan det se lidt fladt ud. Derfor er det rigtig vigtigt at bruge en blush eller solpudder for at se lidt frisk ud. Hvis det er for at få et lidt solbrunt look så kan man bruge en solpudder i panden, på kindbenene og evt lidt på næsen og hagen. Hvis det er for at se lidt frisk ud så smil til dig selv i spejlet og påfør blushen på ”æblekinderne” og ton det let ud på kindbenet. En anden ting man kan gøre for at huden ser sund og frisk ud er at påføre lidt highlighter på kindbenet, i tindingen og lidt ned af næseryggen. Skal man bruge pensel eller fingrene? Det er meget en smagsag hvad man er til men min personlige holdnig er at jo mere din foundation dækker jo vigtigere er det at bruge en pensel så det bliver fordelt mere fint og ikke ser så klattet ud og malet. Man kan få et meget mere fint og ”airbrushed” look med en pensel. Hvis du bruger en meget cremet og flydende foundation så prøv dig frem. Jeg vil altid foretrække at bruge en pensel frem for at bruge en svamp fordi svampen sluger meget af produktet og er svær at rengøre. Den skal også skiftes ud tit ellers bliver det en stor bakterie bombe. En pensel kan du vaske i hårshampoo og så den kan bruges i mange år. En til tider dyr invistering men alle pengene værd hvis du finder den rigtige der fungere for dig 