MODE & STIL

ons, 08 aug 2018

Giv dit CV muskler med Studiebooster

Christian Jespersen giver gode råd til, hvordan du booster dit CV. Studiebooster - profilbillede

Mangler du stadig at få erhverv- og brancheerfaring for at få foden indenfor på jobmarkedet? Danmarks første CV-manual viser vejen.

Du hører om det, og du læser om det igen og igen. Find dig et relevant studiejob, så du kan få erfaring, netværk, brancheindsigt, anbefalinger og konkrete jobkvalifikationer. Men det er ikke nemt. Det er faktisk en af de største årsager til stress blandt studerende. At forlade studiet, uden at have nok på sit CV, er lige så stressende som at få en lav karakter.

Af gæsteskribent Christian Jespersen, forfatter og foredragsholder hos

Studiebooster.dk

Du er ikke den eneste, der febrilsk leder efter at få erhvervserfaring.

Der er langt mellem studerende, der ikke inderligt ønsker at få relevant indhold på deres CV. Konkurrencen om studiejobbene er hård, og de få studiejobs der er, er svære at finde. Men det største problem, er faktisk ikke manglende muligheder, men manglende kendskab til de mange muligheder for at opbygge et CV, der i virkeligheden eksisterer.

Stil bedre spørgsmål til, hvad din fremtidige arbejdsgiver efterspørger.

Erhvervserfaring fra studiejob er lige så uspecifikt, som at sige, at man spiller musik, men ikke nævner hvilket instrument man spiller. Den største udfordring for især studerende, hvis uddannelse ikke peger dem i en bestemt retning mod et job, på samme måde som eksempelvis tandlægeuddannelsen gør, er, at studerende ikke ved, hvad de vil efter studiet. Det gør kun udfordringen med at finde et job mere besværlig, da det unægtelig er svært at oparbejde den rette erfaring, hvis man ikke ved hvilken erhvervserfaring man skal forsøge at få.

Hvad kan du gøre lige nu, for at bedre afklare hvilken erfaring du mangler

Hvis du endnu ikke har afklaret hvad du gerne vil arbejde med, får du her tre simple spørgsmål, der kan hjælpe dig snævre din søgning ind. Hvilke fag fanger du dig selv i, at nemmest blive fordybet, og samtidig ønsker at du kunne lære meget mere om. Det er jobstillinger hvor du kan gøre noget lig det, du skal lede efter. Hvilke fag fanger du dig selv i, at nemmest blive fordybet, og samtidig ønsker at du kunne lære meget mere om. Det er jobstillinger hvor du kan gøre noget lig det, du skal lede efter 1.Hvilke fag fanger du dig selv i, at nemmest blive fordybet, og samtidig ønsker at du kunne lære meget mere om. Det er jobstillinger hvor du kan gøre noget lig det, du skal lede efter. 2.Når du laver gruppearbejde, hvilken rolle tager du oftest? Lederen, initiativtageren, korrekturlæser, researcher? Det er den rolle, du skal forsøge at kunne have i dit studiejob. 3.Hvilken branche brænder du for? Rejse, sport, isolering, fødevarer …? Du kan oftest finde det, i at det er de nyheder du læser flest og mest af. Det er den branche du skal prøve at få studiejob i. Det er meget nemmere at både finde job, men også skrive en uopfordret ansøgning hvor du skriver: Jeg elsker at arbejde med X, hvor jeg også får 10 og 12 taller. Mine styrker ligger i Y, når der skal laves både store og mindre opgaver. Og så har jeg siden jeg var otte år været meget interesseret i Z. Hvis jeg skulle udfylde den, ville den lyde: Jeg elsker markedsføring, især content marketing og tekstproduktion. I grupper er jeg ofte idémager og god til at få sat noget i gang. Og så elsker jeg at skrive om underholdningsbranchen, især inden for gaming, da jeg har fulgt med i industrien siden jeg var otte år. Kan du se hvor meget mere konkret det blev? Prøv at lave øvelsen selv, inden du læser videre.

None

None

Studiebooster er udkommet i de danske boghandlere.

Hvordan hjælper målrettethed dig med at få erhvervserfaring?

Det er her, at Studiebooster kommer ind i billedet. Det er en misforståelse at tro, at det kun er ved at google studiejob, at man kan få erhvervserfaring. Det er vigtigt at huske, at dit mål er i første omgang ikke at lede efter et studiejob, der er relevant, men at opbygge et CV, der viser, at du som person, er den rette til det rette studiejob, der kan lede til noget større. Hvis du først opbygger dig en interessant profil, der viser du interesseret indenfor et målrettet område, har du meget lettere ved at få studiejobs, ved at lave uopfordret ansøgninger, frem for at søge til de opslåede stillinger, hvor du slås på karakterer og hvor relevant din uddannelse er mod langt flere ansøgere. I CV-manualen,

Studiebooster - Til dig der vil direkte fra uddannelse til job

, finder du 21 aktiviteter, der alle er med til at forstærke dit CV. Alle 21 aktiviteter har været med til at give studerende eller færdiguddannede foden indenfor på jobmarkedet. Du finder en liste med aktiviteter her, hvor du kan se hvor mange du points du har, for at have et killer-CV. Et studiejob alene er ikke en garanti for, at du undgår arbejdsløshed efter studiet. Det vil svare til at tro, at hvis man investerer i én såkaldt sikker aktie, ender man med at score kassen. Nej. Det gælder om at have portefølje af aktiviteter og opnåede mål og erfaring på sit CV, hvorfor du også skal starte med at fokusere på dit CV så tidligt som muligt. Studiebooster viser dig hvorfor, samt trin for trin for hvordan du opbygger et CV, så kan øge din chancer markant, for at undgå at blive dagpengemodtager, men i stedet gå direkte i job. Studiebooster er udkommet i de danske boghandlere i slutningen af maj, den kan også købes på Studiebooster.dk.