MODE & STIL

tor, 07 sep 2017

Hver fjerde dansker har haft en ferieflirt

Enden på ferien betyder måske også slutningen på en dejlig ferieflirt. (Colourbox)

Ferietid er lig med flirte-tid for mange af os. 27% af danskerne har nemlig haft en romantisk oplevelse på ferien. Det viser en ny undersøgelse fra hotel- og rejsesøgemaskinen momondo.dk, der samtidigt afslører, at der er særligt ét folkefærd, som scorer topkarakter hos danskerne, når det gælder udseendet.

Sommerferien er for længst forbi, og der er noget der tyder på, at det ikke kun er sol, strand og varme, som danskerne kommer til at savne. Enden på ferien betyder for nogen også enden på en hyggelig ferieflirt – og det er der flere danskere, der har haft. momondos nye internationale rejseundersøgelse viser, at 27% af danskerne har haft en feriekæreste eller en romantisk oplevelse med en fremmed, som de har mødt på ferien. ”Når danskerne tager på ferie, har de typisk paraderne nede og er mere åbne over for at møde nye mennesker. Man er mange kilometer væk hjemmefra, drinksene er kolde, og man går letpåklædt rundt i sommervarmen – det skaber jo gode forudsætninger for en romantisk ferieflirt,” fortæller Lasse Skole Hansen, som er momondos danske presseansvarlige.

Sydeuropæere er de mest attraktive

Undersøgelsen viser, at dét folkefærd, som danskerne finder mest attraktive, er spaniere (23%), efterfulgt af italienere (18%) og danskere (17%). Og det er danskerne ikke alene om. Italienere og spaniere er de folkefærd, hvis udseende får topkarakter på verdensplan. Det viser momondos undersøgelse, der er foretaget blandt 24.000 respondenter på tværs af 23 lande. Belgier, rumænere, finner, russer og kineser er, ifølge undersøgelsen, blandt de folkefærd, som færrest danskere anser som de mest attraktive.

Flest nordmænd drømmer om at score en dansker

Drømmer du om en romantisk ferieflirt, skal du måske overveje en ferie nord på, hvor der er størst chance for at finde nogen med et godt øje til danskerne. Undersøgelsen viser nemlig, at udover danskerne selv er der flest Nordmænd (16%), der mener, at danskerne er de mest attraktive.

 

Danske nøgletal fra undersøgelsen Har du nogensinde haft en feriekæreste eller en romantisk oplevelse med en fremmed, du har mødt på en ferie?

All 2017

Ja 27% Nej 70% Ved ikke 3%