MODE & STIL

tir, 30 jan 2018

Jack White til Tinderbox

Den virtuose rockpioner Jack White giver til sommer sin første danske koncert i fire år

Sidste uge bød både på ny musik til Magicbox, de store scener samt en stribe navne til den nye teltscene på Tinderbox. Men der er stadig plads til et nyt hovednavn på plakaten, og den plads bliver nu fyldt af en guitarist, der både har revolutioneret garagerocken og skabt et basriff, der er så klassisk, at det kan høres hver uge på fodboldstadions, sportsarenaer og alle andre steder, hvor der er samlet tusindvis af mennesker.

Han er denne sommer hovednavn på en lang række af de største europæiske festivaler, og vi er meget stolte over, at Jack White også har sagt ja til at være hovednavn i Odense i år. Der har gennem årene været stor efterspørgsel efter rock til programmet på Tinderbox og med tilføjelsen af Jack White, så opfylder vi i den grad det ønske. Han er en fantastisk guitarist, og så har han et imponerende katalog af hårdtslående klassikere, der helt sikkert kommer til at blæse folk bagover i Tusindårsskoven, siger festivalchef, Brian Nielsen. https://youtu.be/E1h6PTd_SkA Jack White startede karrieren i den banebrydende duo The White Stripes, der eksploderede ind i rockfolkets bevidsthed i 2001 med

”Fell in Love with a Girl”,

der er en kort og præcis kraftudladning på det ellers meget alsidige album ”White Blood Cells”. Jack og partneren Meg White nåede at udgive seks album som The White Stripes, inden de i 2011 opløste bandet. På det tidspunkt havde Jack White allerede udsendt plader med grupperne The Raconteurs og The Dead Weather samt produceret plader for en lang række andre musikere inklusive country-legenderne Loretta Lynn og Wanda Jackson.
Men siden da har størstedelen af den produktive musikers opmærksomhed været rettet mod en solokarriere, der blev lanceret med det fremragende album ”Blunderbuss”. Siden da har vi fået albummet ”Lazaretto”, og til marts udsender Jack White albummet ”Boarding House Reach”. Så der er heldigvis nyt på vej fra den fantastiske sangskriver lige om lidt. Koncerter med Jack White er altid en forrygende opvisning i musikalitet og en rejse gennem et exceptionelt katalog af sange som ”Steady As She Goes”, ”Hotel Yorba”, ”Dead Leaves and the Dirty Ground”, ”Love Interruption”, ”Lazaretto” og ”Seven Nation Army”. Jack White gæstede sidst Danmark i 2014, så det er på høje tid, at den vanvittigt dygtige guitarist og sangskriver vender tilbage – denne gang for at male Tusindsårsskoven rød, hvid og sort. Programmet til Tinderbox 2018 er lige nu som følger: Alanis Morissette – Alex Vargas – Bastille – Bisse – Bladtkramer – C.V. Jørgensen – Carpark North – Craig David TS5 – Depeche Mode – Dizzy Mizz Lizzy – Editors – French Montana – IAMJJ – Iggy Pop – Jack White – Jamie Lawson – Julian Jordan – Kungs – Laidback Luke – Lucas & Steve – Matoma – Nause – Nik & Jay – Off Bloom – Pegboard Nerds – Prophets of Rage – R3hab – Scarlet Pleasure – Skunk Anansie – The Breeders – Tiësto – Velvet Volume – Wiz Khalifa Tinderbox 2018 afvikles i Tusindårsskoven i Odense i dagene 28.-30. juni, og billetter kan købes via Tinderbox.dk.