MODE & STIL

ons, 25 jan 2017

MEW Annoncerer nyt album

Mange af albummets numre er lavet i kølvandet på de globale hændelser, der definerede 2016.

Mew er i dag klar til at annoncere deres syvende studiealbum, ’Visuals’, der udkommer 28. april 2017 via Play It Again Sam. Modsat det danske bands tidligere udgivelser kommer ’Visuals’ relativt hurtigt efter det seneste album ’+-’ fra 2015.

Frontmand Jonas Bjerre forklarer:

”Koncerterne, vi spillede i forbindelse med vores sidste album, tændte en ny, kreativ ild i os, hvor vi straks begyndte at skrive nye sange i tourbussen. Det føltes helt rigtigt at bryde vores normale vaner og i stedet lave albummet spontant, så noget af den energi, vi havde skabt på vores verdensturné, ville forblive intakt, i stedet for at vente de sædvanlige tre-fire år med at skabe noget nyt.”

https://youtu.be/6w8SpxnhKuI?list=PLFtK5dGUjPDE7kBbp4RizAudxhnXE2rND&t=4 ’Visuals’ er indspillet og selvproduceret i København på under et år. Mew er mere præcise i deres udtryk end nogensinde før, og hver sang repræsenterer et nyt kapitel og narrativ i Mews univers. Første smagsprøve på ’Visuals’ kommer i form af den hypnotiserende albumlukker ’Carry Me To Safety’, hvis visuelle video kan ses ovenfor.

Mange af albummets numre er lavet i kølvandet på de globale hændelser, der definerede 2016. ”Sidste år var mørkt og dystert på mange niveauer, og det har smittet af på lyrikken. Det er en vigtig reminder om at værdsætte nuet”,

fortæller Bjerre. Albummets 11 sange spænder fra den langsomt opbyggelige eufori på åbningsnummeret ’Nothingness And No Regrets’, ekspansiv, 80’er-klingende pop på ’The Wake Of Your Life’, den trampende ’Candy Pieces All Smeared Out’ og den salige ’In A Better Place’ – alt sammen leveret med en ophøjet energi, der vækker minder om bandets debut. 20 år inde i Mews karriere føles ’Visuals’ som kulminationen på et af de mest ambitiøse og innovative bands, vi har. ’Visuals’ 1.Nothingness and No Regrets 2.The Wake Of Your Life 3.Candy Pieces All Smeared Out 4.In A Better Place 5.Ay Ay Ay 6.Learn Our Crystal 7.Twist Quest 8.Shoulders 9.Video 10.Zanzibar