MODE & STIL

fre, 29 jan 2016

Nomader med Hjemve

Man skal ikke lytte længe til Nomader med Hjemve’s debutplade, før det fornemmes, at bandet tackler emner, der adskiller sig markant fra normen i dansk rock. Som lytter bliver man hevet ind i en usminket, poetisk beåndet fremstilling af livet, som det nu engang udfolder sig her på planeten

Hans Kristian Bang skriver teksterne og Michael Mendel Stern synger sangene med en overbevisende blanding af sårbarhed og fandenivoldskhed, understøttet af Jacob Kolkur: guitar, kor og Jesper Bo Hansen: keys, beats og kor.  Summen af Nomader Med Hjemve er den bittersøde erfaring, omsat til riv rav ruskende vers der er blevet til uforglemmelige sange i et stemningsfuldt regi.

"Teksten er forsangeren i bandet, og så gør vi hvad vi kan for at finde ud af hvad den vil". ­ - Jesper Bo Hansen

"Lige så snart Kristian skriver en tekst bliver jeg tændt, også starter vi noget op øveren, ­ hvor vi ofte ender et sted, som ingen kunne ha regnet ud da vi startede” ­

- Michael Mendel Stern

Her er sangen om de store venner, der aldrig rigtig når deres egne planer:

”De store venner vil så gerne lykkes/men har det med at gå i stå, når der skal rykkes”

fra sangen ”De Store Venner”. Og der er sangen om at give alt det stemme og lyd, som netop ikke har fundet sin plads. Sit sted:

”Gud ved om jeg finder ud af at finde vej/Gad vidst om jeg finder Gud, før han finder mig”

fra sangen ”Nomader Med Hjemve”. https://youtu.be/4OQJKbCJrIE?t=48 Musikalsk skylder Nomaderne både Tom Waits, C.V. Jørgensen og Steppeulvene. Det er moderne folk ­ det forstemte klaver, de dybe twang­guitarer og det drævende, elegante beat forener fortid og nutid i musik, der vil fortælle os noget og lykkes med det. Nomader med Hjemve udkommer på Target Records d. 9. Oktober.