MODE & STIL

tor, 11 maj 2017

Pas på din krop, så passer den på dig

3 gode råd til hvordan du holder dig gode venner med kroppen.

Vi har travlt som aldrig før og stresser rundt i forsøget på at nå det hele. Skole, arbejde, venner, familie og ja, så skal træningen jo også gerne passes. Aldrig før har der været så mange motionister, crossfittere, spinnere, maratonløbere og fritidsbodybuildere tilmeldt landets sportsklubber og organisationer som der er i dag. Det moderne menneske udfordrer kroppen og forlanger stadigt mere af den. Derfor er det måske heller ikke så mærkeligt at ryggen ind i mellem brokker sig og fortæller os at vi bør skrue ned for tempoet.

Kroppen er stærk og finder sig i meget, men den har en grænse. Kommer den i ubalance, og lytter man ikke til dens signaler, kan det hurtigt føre til overbelastninger og skader. I værste fald kan det lænke os til sengen og forhindre os i at gøre de daglige aktiviteter ordentligt. Derfor er det vigtigt at holde sig venner med kroppen og sørge for at give lidt igen, når der har været krævet meget af den. En sundt flow i kroppen er nemlig alfa omega, hvis man vil kunne yde sit bedste og mindske skavankerne i fremtiden. Læs med her og få 3 gode råd til, hvordan du holder dig gode venner med kroppen.

Det starter med kosten

Det kommer næppe bag på så mange at kosten er vigtig for en sund og rask krop. “Du bliver hvad du spiser”, og spiser du ingenting, så har musklerne heller ikke noget at leve af. Spiser du omvendt for meget, så kan det føre til overvægt, som igen kan føre til overbelastning og skader for ikke at nævne alle de andre følgesygdomme der medfølger. Derfor kan vi slå fast med det samme, at kosten er altafgørende for kroppens evne til at præstere og udvikle sig. Det handler altså i høj grad om, hvad der kommer på tallerkenen samt hvor meget og hvornår der spises. Vi er ikke ens og har alle forskellige behov. Nogen ønsker at tabe sig, mens andre ønsker at gå op i vægt. Men hvad enten du træner for at blive stor og stærk, eller blot forsøger at holde formen ved lige, så er det altafgørende at kosten indrettes herefter. Hvad enten man ønsker at gå op eller ned i vægt, så er kost langt mere afgørende end selve træningen.

Træn rigtigt og få bedre resultater

Selvom vi godt er klar over at kosten spiller en væsentlig rolle, så har mange af os en tendens til at lægge fokus på selve træningen. Dermed vil vi også gerne presse os selv til det yderste i bestræbelser på at nå målet hurtigere. Det er der som sådan heller ikke noget galt i, men gælder det for eksempel styrketræning, så er det vigtigt at man ikke mister blik for selve udførelsen af de forskellige øvelser. Det kan være fristende at sætte et par ekstra kilo på vægten, når man ikke synes overarmene vokser helt så hurtigt, som man havde regnet med. Ofte ender det bare med vægten bliver for tung, og man derfor ubevidst svajer af i ryggen for at aftage lidt af vægten. På den måde ender man med at løfte det samme, og samtidig stresse ryggen unødvendigt.

Massøren er kroppens mekaniker

Vi kræver som sagt meget af kroppen hver eneste dag. Selv når vi ikke er fysisk aktive belaster vi kroppen i højere eller mindre grad. Dermed er det at sidde på kontor på mange måder lige så stressende for kroppen, som det at være håndværker. Fælles for dem begge sker det nemlig ofte, at vi ender i en forkert arbejdsposition. Det er derfor vigtigt at man både løfter korrekt på tingene, sidder korrekt på stolen, og har den rette kropsholdning, når man står ved et bord og laver sin aftensmad. Stresser man kroppen med en skæv vægtfordelingen, så sætter det sig stille og roligt som spændinger og myoser. Gør man ikke noget ved dem, så fører de med tiden til smerter og skavanker. Det er her massage kommer ind i billedet. Massage har været anvendt som manuel behandlingsform i mange hundrede år - og ikke uden grund. Har du for eksempel tænkt over, at når du støder albuen på noget eller får krampe, så er den første naturlige reaktion, at massere det ømme område? Fra naturens side er vi nemlig udstyret med et instinkt om, at smertelindring skal ske gennem massage. Og det er netop dette naturlige udgangspunkt som moderne massage bygger på. Det er derfor heller ikke uden grund at professionelle sportsfolk og atleter har deres egne massører og fysioterapeuter ansat. Vi dyrker muligvis ikke alle samme sport på eliteplan, men med den hverdag og det pres de fleste af os udsætter kroppen for hverdag, så oplever kroppen mange af de samme stressfaktorer. Derfor kan massage være et afgørende led i at opnå sine resultater, hvad enten det er sports, arbejds- eller fritids orienteret.

Tid til massage

Det kan naturligvis være svært at få en travl og hektisk hverdag til at passe samme med massage og klinikbesøg. I dag findes der heldigvis bedre alternativer, hvor det i stedet er massøren som kommer til dig. Bestiller du massage i Aarhus så kan du med få dages varsel få en massør til at komme hjem til dig. Mange gange er det også muligt at få en tid samme dag, hvis man er parat til at betale lidt ekstra. Dermed er der i dag mange muligheder for at få beroliget kroppen og sindet midt i hverdagsræset uden man nødvendigvis skal bruge energi på at indordne sig efter klinikker. For nyligt er konceptet også starte op med massage i Aalborg og snart vil det være tilgængeligt i hele landet. Pas på din krop - den skal passe på dig resten af livet. (Indlægget er sponsoreret)