MODE & STIL

tor, 01 jun 2017

Radio Silence - Hallo, jeg håber, nogen lytter

Radio Silence om 12-talspigen Frances, Aled og en podcast.

Radio Silence er en eftertænksom, roman af forfatteren Alice Osman, om at turde sige fra og være tro mod sig selv. Om presset for at uddanne sig, presset for at passe ind, presset for at være rigtig.

Frances har altid været en 12-talspige med ét mål: eliteuniversitetet. Der er intet der kan stoppe hende på vejen hertil; hverken venner, en insisterende mor, eller den ene hobby, som Frances rent faktisk bare dyrker for sjov: at tegne illustrationer til hendes absolutte yndlings-podcast Universe City. Men da Frances møder Aled, det generte geni bag podcasten, opdager Frances en helt nu frihed, som hun ikke har kunnet terpe sig til.. For første gang oplever Frances ægte venskab og hvad det nu vil sige at være sig selv. Nu tror du sikkert, at det her er en historie om, hvordan de forelsker sig. Altså fordi han er en dreng, og hun en pige. Men det gør de ikke. De laver en podcast.

En podcast, der går viralt og ændrer alt …

None

None

Alice Oseman (f. 1994) er fra Rochester, Kent, og har studeret Engelsk på Durham University. Som bare 18-årig fik hun kontrakt på sin debutroman, Solitaire (endnu ikke ude på dansk), der udkom til flotte anmeldelser: ”The Catcher in the Rye for the digital age” – The Times. Som alle hendes romankarakterer var Alice engang også bare en sarkastisk teenager, som tilbragte stort set al sin tid på nettet. Nu er hun en sarkastisk kvinde i 20’erne, som tilbringer al sin tid på nettet. Radio Silence (2017) er Alices anden roman og stærkt inspireret af adfærdstrends på Tumblr. Oversat af: Louise Ardenfelt Ravnild Omslag: Victorie Siemer

Udkommer på forlaget Høst & Søn den  2. juni 2017, 414 sider vejl. Pris: 199,95 kr.