MODE & STIL

ons, 08 apr 2015

Sådan passer du godt på dine tænder

Drømmer du om det legendariske tandpastasmil fra de populære tandpastareklamer? Du skal vide, at det bestemt ikke er umuligt at få de flotte smil fra reklamerne.

I denne artikel får du en række gode råd til, hvordan du passer godt på dine tænder, så chancen for at få et fantastisk smil bliver meget større. Artiklen er især værd at læse, hvis du gerne vil vide mere om, hvad der er godt og ikke så godt at putte i munden.

Undgå citronvand og andre syreholdige drikke

Noget af det som kan forpurre din drøm om et hvidt tandpastasmil, det er citronvand og andre syreholdige drikke. Derfor bør du holde disse drikke på et minimum, hvis du gerne vil have flotte, hvide og ikke mindst sunde tænder. Selv vand med en skive citron i kan sætte sine spor. Derfor gælder det om at være meget bevidst, når du tager noget at drikke, hvor der er syre i. Det er en god ide at skylle munden med vand, når du er færdig med at drikke cola eller lignende.

Børst altid tænder om morgenen og om aftenen

Som tommelfingerregel bør du altid børste dine tænder morgen og aften. Det er vigtigt at få børste plak, syre osv. af tænderne. Hvis ikke du gør det, vil der meget hurtigt opstå huller som skal bores væk. Det er både smertefuldt og koster kassen hos tandlægen.

Skyl din mund med vand efter du har spist frugt

Frugt indeholder uhyre meget syre. Derfor er det en super god ide at skylle din mund med vand efter du for eksempel har spist et æble, en appelsin eller lignende. På den måde får du hurtigt skyllet syren af tænderne, og det sætter sig ikke og misfarver.

Husk at komme til tandlæge

Det kan ikke siges for mange gange: Det er alfa og omega, at du husker at komme til tandlægen. Hvis ikke du jævnligt besøger tandlægen, så vil dine tænder meget hurtigt blive grimme og usunde, da der snildt kan sidde et hul i en bagtand som du ikke har opdaget. Denne tandlæge på Østerbro er i øvrigt værd at besøge, hvis du gerne vil være sikker på, at der bliver taget godt hånd om dine ”bisser”. Tandlægen er kendt for at være meget flink og ikke mindst effektiv, når du for eksempel skal have renset dine tænder eller boret et hul.