MODE & STIL

man, 28 nov 2016

Sheltertur - den billige løsning

Det er en god følelse at blive et med naturen

At holde ferie er noget af det bedste der findes, men det kan samtidig være en dyr fornøjelse. Det kan være svært for unge at få plads i budgettet til en uge på ski i de østrigske alper eller en uge med drinks og sol i syden. En måde man kan holde en billig ferie med kæresten eller vennerne på er ved at tage på sheltertur

Og ja, friluftsliv og sheltertur lyder måske ikke vildt sexet, men det kan være en fantastisk og billige ferieoplevelse, hvor man har tid til at nyde hinandens selskab og naturen. Det er en god følelse at blive et med naturen og bruge mindre tid på sin computer og de mange forskellige sociale medier, som bruger så meget af vores tid i hverdagen. Et shelter er ikke det mest luksuriøse overnatningssted, som du kommer til at opleve, men sammenlignet med dit halvvåde og faldefærdige telt fra Roskilde Festival, så kommer du til at sove som en drøm. Et shelter er en permanent konstruktion lavet af træ. Det er gratis at overnatte i et shelter, og der er opstillet over 600 af dem rundt omkring i Danmark, hvilket giver gode muligheder for at komme rundt i danske natur. Der er opstillet bålpladser ved de forskellige shelters, hvilket giver rig mulighed for at varme sin mad henover et bål, samtidig med det indbyder til en romantisk aften med kæresten eller en sjov aften med vennerne og et par bajere.

Gode råd til din sheltertur

For det meste handler det om kaste sig ud i det, når man vælger en alternativ ferieform som en sheltertur. Men der imidlertid få ting, som er gode at være opmærksomme på, inden man pakker tasken og drager ud den danske natur. Man må maksimalt have to overnatninger i samme shelters, hvilket ofte ikke er et problem, da hele idéen med at tage på sheltertur er, at man bevæger sig rundt og ser nye steder. Derudover skal man selvfølgelig respektere andre naturlystne folk i forhold til ikke at larme for meget. I og med du overnatter i shelters, behøver man ikke slæbe på et telt, men ligesom på Roskilde Festival er en varm sovepose og en god luftmadras et must. Du kan se et stort udvalg af luftmadrasser her, hvis du ikke er i besiddelse af sådan en. Derudover er en lommelygte, en spade og toiletpapir gode ting at medbringe på sin tur, da det kan være nødvendigt at skulle grave lidt, når et toiletbesøg presser sig på. Men husk når du overvejer hvilke ting, du skal have med, at du skal pakke din taske så let som muligt, da det er dig, som kommer til at slæbe rundt på den.

Tid til ro og fordybning

Det giver en fantastisk ro at bo primitivt og være i naturen, hvor der er tid til at lade tankerne vandre eller fortælle røverhistorier omkring bålet. Man er sammen med sin kæreste eller venner på en helt anderledes måde, end hvad man er vant til. Derudover giver en sheltertur også plads til alenetid, hvilket alle har brug for engang imellem. Alentid kunne blandt andet være at fordybe sig i en god bog, imens fuglene kvidrer omkring dig. Det kan her anbefales at medbringe e-bøger, da det er mere praktisk at medbringe sin iPad end fysiske bøger. Jan Guillou på e-bøger kunne være et bud på læsestof, som kunne medbringes på sin sheltertur. Hvis kontoen er lidt presset, og du er frisk på at prøve noget nyt, så kan en sheltertur være et fantastisk, hyggeligt og billigt feriealternativ. (Artiklen er sponsoreret)