MODE & STIL

tor, 11 maj 2017

Det skal du lave på Store Bededag

Store Bededag står for døren, og du skal selvfølgelig fejre den ekstra lange weekend med et brag. Vi har fundet en række ting, du kan bruge Store Bededagsferien på - med mere eller mindre god samvittighed. Så tag din ristede hvedebolle i hånden, og få en solstråle i glasset, når dagen blandt andet byder op til Yoga i det fri, Hip Hop i Loppen og Stand up på Huset.

Tekst: Nana Frøling Nielsen

AALBORG:

AR&M Festival

I Aalborg vil der for første gang blive arrangeret en festival med 12 sprøde upcoming og undergrundsbands over to dage. Ideen bag festivalen er at præsentere en bred vifte af subgenre inden for rock og metal, under Platform 4.

Hvad: AR&M Festival

Hvor: Karolinelundsvej 38-40

Hvornår: 12-14 maj kl. 19.00 til kl. 01.00

Pris: Dagsbillet (fredag eller lørdag) 130 kr. inkl. gebyr.

KØBENHAVN:

Spadseretur på Volden

Siden 1700-tallet har der været tradition for at spadsere på Københavns volde Store Bededags aften. Traditionen lever heldigvis stadigvæk i bedste velgående på Christianshavn, hvor der hvert år serveres varme hveder og en rundvisning i Lille Mølle. Så tag din mor, bror eller bedste ven i hånden, og nyd den smukke udsigt til Christiania og Vor Frelsers Kirke, for denne ene aften om året er altid noget ganske særligt.

Hvad: Spadseretur og varme hveder på Volden

Hvor: Lille Mølle

Hvornår: Store Bededag kl. 18, 19 og 20.

Pris: Gratis

Friday Night Skate

Igen i år kan du på udvalgte fredage fra april til oktober tage med på rulleskøjtetur gennem Københavns gader. Hvorfor ikke nyde Store Bededag med hjul under fødderne? Deltagerfeltet er afskærmet fra biler og busser, så man ruller sikkert og uforstyrret midt i al trafikken, og så er det både gratis og kræver ingen tilmelding.

Hvad: Friday Night Skate

Hvor: Start på Solbjerg Plads, 2000 Frederiksberg

Hvornår: Store Bededag kl. 20 til ca. 22

Pris: Gratis

Hip Hop til en flad 20’er

De danser med dig, fester med dig, holder om dig, lytter til dig, bekymrer sig om dig, er vilde og voldsomme sammen med dig, nyder en stille stund og et smukt stykke musik med dig og drikker en kold øl med dig bagefter. Konceptet ’Smid Penge I Baren’ fejrer ni års fødselsdag i Loppen på Christiania, så tag med til en nat fyldt med hip hop og rap, når Thomas T, Tw!sted, Dj Master L og mange flere inviterer op til dans.

Hvad: Smid Penge I Baren

Hvor: Loppen på Christiania

Hvornår: Store Bededag kl. 21.00 til 02.00

Pris: 20 kr.

AARHUS:

Morgenmad på Cafe Viggo

Hvorfor ikke fejre Store Bededag med en lækker tapasbrunch og velbrygget kaffe ved Åen? Cafe Viggo serverer blandt andet økologisk røræg med bacon og purløg, økologisk yoghurt med musli og honning og fyldte croissanter.

Hvad: Tapasbrunch

Hvor: Åboulevarden 52

Hvornår: Store Bededag kl. 09.00

Pris: /135/140/150 kr. ex. drikkevarer

Yoga i det fri

Yoga i det fri er skabt på det værdigrundlag, at yoga skal være tilgængeligt for alle uanset alder, køn og økonomi. Kom til en times ultra lækker hatha yoga, hvor kroppen både styrkes og strækkes. Husk blot en yogamåtte eller et håndklæde samt tøj efter vejret. Alle kan deltage, det koster ingenting, og så kan man spise lune hveder resten af dagen med god samvittighed.

Hvad: Yoga i det fri

Hvor: Rådhuspladsen

Hvornår: Store Bededag Kl. 10.00 til 11.15

Pris: Gratis

LOLLAND:

Døllefjelde-Musse Marked

For 38. Gang slår Døllefjelde-Musse Marked på Lolland dørene op. Den lille landsby Døllefjelde-Musse omdannes til en enorm markedsplads med alt, hvad hjertet begærer af kræmmere, udstillere, gøgl, mad og selvfølgelig massere af musik. Klokken 08.00 åbner markedet med gratis morgenkaffe på Cafe Corner, og så kan du ellers danse på bordene til langt ud på natten, når der tændes op for kæmpe 90’er fest i Markedsteltet klokken 20.30 Store Bededagsaften.

Hvad: Døllefjelde-Musse Marked

Hvor: Sakskøbingvej 80

Hvornår: 11-14 maj

Pris: Gratis (parkering koster 50 kr.)

ODENSE:

Standup med Martin Nørgaard

Trænger du til et godt grin og er lommen tom, så underholder Martin Nørgaard med standup på Huset i Odense. Martin debuterede på den danske stand-up-scene som 18-årig og har desuden gjort sig bemærket med soloshowet ”En time på Huset” og two man-showet ”Der er noget galt i Danmark” med kollegaen Anders Stjernholm. Der er gratis entre og billige øl i baren!

Hvad: Standup

Hvor: Niels Borhs Alle 23

Hvornår: Store Bededag 12. Maj kl. 16.00 til 19.00

Pris: Gratis

Black and White Party

Find dit stiveste outfit og dine reggaesko frem og forbered dig på at danse til sveden drypper! Dj Mastermix står i aften bag pulten og leverer det bedste Afrobeat og Dancehall hele natten. Det bliver en nat fyldt med gode vibes, når Slagteriet natklub og eventhus inviterer til et vaskeægte Black and White Party. Dørene åbner kl. 22:00.

Hvad: Black and White Party

Hvor: Rugårdsvej 5, 5000 Odense C

Hvornår: Store Bededag kl. 22.00

Pris: 50 kr. (18+)