MODE & STIL

tor, 30 apr 2015

Xtra Naan klar med mini-album

De herrer,Tue Track, Simon Bonde og Peder Pedersen, har en fritidsloge - Xtra Naan

Xtra Naan er Peder og Simon fra Gramsespektrum og Tue Track i et vidunderligt, fabulerende univers hvor mænd med yvere, Bøssemanden, Smuglerne og Svensker-Kalle huserer.

Xtra Naan er de tre herrers fritidsloge, der nu endelig debuterer med et mini-album efter en del år i støbeskeen

Tue Track, Simon Bonde og Peder Pedersen lærte hinanden at kende i 1996, hvor Tue Track var stor fan af Prunes, som Simon og Peder var en del af. Samtidig var Simon og Peder begyndt at lave sketches under navnet Gramsespektrum til programmet Go! på P3. Tue Track var en hyppig gæst på P3, og derfor lærte de tre hurtigt hinanden at kende. Ydermere var det den samme person (Jeppe Bisgaard) der signede både Gramsespektrum og Tue Track (via Malk De Koijn) til BMG, og Tue Track lyttede samtidig en del til Gramsespektrum og omvendt, så et venskab og musikalsk slægtskab mellem de tre blomstrede allerede dengang. Omkring 2006-2007 havde Tue Track og Peder studie ved siden af hinanden, og en eftermiddag sagde Track til Peder ”at han skulle huske at lave noget musik for sjov” - med henvisning til Peders mere seriøse, kunstneriske solo-albums. Og med det var Xtra Naan en realitet. Peders gamle Gramse-makker Simon lavede ikke musik i sit daglige virke som forfatter og instruktør, så derfor var han meget vild for at komme med i denne nye lille klub, hvor det der senere skulle blive til numre som ”Puha” og ”Smuglerne” begyndte at tage form.

”Malk mig som en ko, som en stor flot ko

Malk mig som en ko, som en stor flot ko

Malk mig som en ko, som en stor flot ko

Bliv ved! Bliv ved! Indtil jeg siger muh” (”Malk Mig”) Stille og roligt udviklede Xtra Naan universet sig, men da Xtra Naan mest af alt havde status af hygge-projekt blev der kun arbejdet på numre 1-2 gange om året, og derfor skriver vi 2015 før den første officielle Xtra Naan udgivelse ser dagens lys.

”Jeg gi’r en tur som du sent vil glemme

Med sprængt røvhinde og problemer derhjemme

For din kæreste kan ikk’ forstår hvad er det der sker

For du kan ikk få stivert mere du siger du ikke elsker hende mere

Og det p.g.a. gode gamle Bøssemand

Der ham der kan, det ham der trækker i din tissemand

Det ham der vil tage det her game og vende det om

Til et herligt kneppeland som i det gamle Rom

For det Bøssemanden Eyo!

De kalder mig Bette Piv”

(”Bøssemanden”)

Det selvbetitlede mini-album er nu klar – og udkom i går d. 29. maj 2015 som limited picture disc vinyl, CD og digitalt.