MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 17 feb 2015

20 nye navne til Roskilde Festival

Roskilde Festival er også stedet, hvor man har chancen for at opleve kunstnere, der sjældent optræder i Danmark.

Nu er 54 ud af 169 navne nu afsløret, og mange flere er på vej.

Florence + The Machine og Disclosure er rykket op i musikkens superliga og leverer shows på Orange Scene til sommer. Dagens 22 nye offentliggørelser tæller også G-Eazy, Kwabs, Enslaved og reggae-legenden Barrington Levy. Hermed er 54 ud af 169 navne til Roskilde Festival 2015 offentliggjort Nu får navne som Muse, Pharrell Williams, Mew St. Vincent og The War on Drugs følgeskab af nye, dugfriske kunstnere på Roskilde Festivals plakat i 2015. 22 kunstnere fra 11 forskellige lande på verdenskortet føjes nemlig til programmet i dag. Og med dem følger også et unikt indblik i de nyeste tendenser på den globale musikscene på tværs af genrer som alternativ pop, hip hop, garagerock, reggae, punk, ørkenblues og metal.

En ny generation af superstjerner på Orange Scene

De festskabende brødre fra house-sensationen Disclosure og én af popmusikkens mest majestætiske og kraftfulde stemmer - Florence + The Machine - barsler med helt nye pladeudgivelser i 2015. Det skal markeres med shows på Roskilde Festival, og siden de sidst besøgte festivalen er begge navne katapulteret op i popverdenens absolutte superliga. Så i år skal de møde Roskilde Festivals publikum på Orange Scene. Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger om offentliggørelsen af Florence + The Machine og Disclosure: ”Florence + The Machine og Disclosure vil levere to meget forskellige slags koncertoplevelser på årets Roskilde Festival. Men de har til fælles, at de indledte deres karrierer med koncerter på vores mindre scener for få år siden, og nu er de så højaktuelle og efterspurgte, at de står som hovednavne på nogle af de absolut største festivaler i verden. På den måde tilhører de en ny generation af superstjerner, og Roskilde Festivals gæster kommer derfor til at møde dem begge Orange Scene i år.”

Vital hip hop og progressiv black metal

Navne som Doomtree, G-Eazy og Kwabs viser, at den urbane musik holder sig særdeles vital med nye utøjlede hitmagere i 2015, og for fans af de mest hårdtslående riffs står den på rutineret progressiv black metal fra norske Enslaved og sønderknusende metalcore fra amerikanske Every Time I Die. Dagens offentliggørelser favner – foruden Florence + The Machine – flere bemærkelsesværdige kvindelige profiler som Chelsea Wolfe, Kwamie Liv, Silvana Imam, Alice Boman og Noura Mint Seymali, og fra det spirende danske vækstlag er det værd at holde øje med Yung og Kwamie Liv, der allerede har skabt glødende interesse uden for landets grænser. Og har man mod på at møde en reggae-legende fra Jamaica, bliver Barrington Levy et særdeles varmblodet bekendtskab.