MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 07 mar 2016

Årsagerne til Leicesters eventyr-succes

Leicester City, med Kasper Schmeichel på holdet, fører i Premier League-sæsonen 2015/16

Der resterer ti spillerunder i Premier League-sæsonen 2015/16, og Leicester City med Kasper Schmeichel på holdet fører højst overraskende ligaen. Vi benytter lejligheden til at kigge nærmere på årsagerne til klubbens succes.

Vi skruer for et øjeblik tiden tilbage til begyndelsen af april 2015.

Med 19 point i sæsonens første 29 kampe lå Leicester City hjælpeløst sidst i Premier League, og man havde syv point op til en placering over nedrykningsstregen. Klubben skulle bestige et bjerg i Mount Everest-klassen flere gange ad for at sikre sig overlevelse i ligaen, men på magisk vis hentede The Foxes 22 point i sæsonens sidste ni kampe, og dermed var holdet sikret endnu en sæson i den bedste engelske række. Trods den vellykkede redningsmission blev manager Nigel Pearson fyret i klubben. I stedet gjorde den bundrutinerede italiener, Claudio Ranieri sit indtog på King Power Stadium, og her starter eventyret om Leicester Citys fantastiske 2015/16-sæson.

Tiltroen til Leicester med den 64-årige italiener bag roret var ikke stor.

Således kunne man før sæsonstart få odds 5.000 på Leicester som vinder af Premier League, men med sin afslappede og meget gemytlige væremåde formåede Ranieri at vinde spillertruppens tillid, og den tidligere Chelsea-manager er en af hovedårsagerne til Leicesters succes i denne sæson. Ranieri kræver 110 procent af sine spillere både i kamp og til træning, og det er truppen indforstået med. Til gengæld har spillerne altid to ugentlige fridage, hvilket er temmelig atypisk i engelsk fodbold, men på Filbert Way i Leicester fungerer den ordning perfekt. Som noget helt enestående valgte manageren efter et 1-2-nederlag til Arsenal i februar måned at give sine spillere en uge fri – en beslutning som man sjældent ser på det her niveau. En anden årsag til holdets succes finder vi i klubbens scouting-afdeling, som de seneste år har været ufattelig dygtig til at hente ”ukendte” spillere til klubben for små penge.

Lad os tage et udpluk af de bedste handler:

Jamie Vardy

Angriberen blev i 12/13-sæsonen hentet i League Two-klubben Fleetwood Town for 10 Mio. I dag er Vardy topscorer i Premier League med en vurderet salgspris på 250-300 Mio.

Riyad Mahrez            

I 13/14-sæsonen blev den offensive kantspiller med det gyldne venstreben købt fra den franske Ligue 2-klub Le Havre. Pris: Knap 4 Mio. ifølge websitet Transfermarkt. I denne sæson står spilleren fra Algeriet noteret for 14 mål og 11 assists, og bl.a. Barcelona har interesse i at hente Mahrez til Spanien.

N’Golo Kanté

Et af klubbens dyreste indkøb blev foretaget op til denne sæson, da man spenderede i omegnen af 65 mio. for N’Golo Kanté, der kom til fra Caen i den franske Ligue 1, og Kanté har i den grad levet op til forventningerne. Den utrættelige oprydder på midtbanen har ageret bindeled mellem forsvar, midtbane og angreb, og ingen i Premier League er i dag i tvivl om hvem Kanté er. Læg dertil en transferfri Christian Fuchs, som kom til i sommers, og er gået direkte ind på venstre back, eller den gennemrutinerede Robert Huth, der blev hentet for billige penge i Stoke, og i øjeblikket oplever sin anden ungdom i midterforsvaret. Scouting-afdelingens arbejde kan ikke roses nok, og sammen med Ranieri er det to væsentlige grunde til Leicester succes i denne sæson. Om Leicester fuldender eventyret og bliver engelske mestre finder vi svaret på de kommende måneder.