MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 19 maj 2016

Quasar hylder kærligheden til musik i jubilæumsfinale

Andre Tonelege bestående af Karoline Elsig og Jakob Franck deltager i finalen med deres eksperimentende electro pop.
None

None

Indian Cane, Tørring

Der er i år seks bands i finalen i talentkonkurrencen Quasar, og publikum kan se frem til et spændende indblik i den regionale rytmiske musikscene anno 2016.

Det er i år 10. gang, at Jelling Musikfestival afvikler en finale med talentfulde bands fra regionen. Og både spillelyst og kreativitet er fortsat i top, hvilket de seks finalister glæder sig til at vise torsdag den 26. maj på festivalens Ny Scene   LÆS OGSÅ: "Quasar kom godt fra start på jubilæumssæsonen"  

”Quasar bygger på nogle helt fundamentale kvaliteter; Kærligheden til musik, lysten til at spille sammen, evnen til at skabe ny musik og en respekt for håndværket i rytmisk musik. Den cocktail har igennem 10 år været med til at gøre Quasar til en succes”,

fortæller Lars ”Charlie” Mortensen, direktør for Jelling Musikfestival og initiativtager til Quasar.
None

None

Shred , Svendborg

”I år har vi oplevet et endnu bredere udsnit af den rytmiske musikscene i Quasar konkurrencen, og jeg synes det ser rigtigt lyst ud, når så mange udtrykker sig gennem musik og samspil, både til glæde for sig selv og for publikum”

siger Charlie. Som et særligt tilbud fik alle finalisterne tilbudt deltagelse i en workshop med musiker/producer/manager Søren Balsner fra Carpark North i Bygningen i Vejle, søndag den 8. maj, og der blev arbejdet intens på at finpudse formen inden finalen.   Der er trukket lod blandt de deltagende bands om spillerækkefølgen i finalen, og programmet for den 10. udgave af Quasar er:   Indian Cane, Tørring kl. 18.45 – 19.00   Shred , Svendborg kl. 19.15 – 19.30   Trees In Toronto, Galten kl. 19.45 – 20.00   Rolled Up Sleeves, Jelling kl. 20.15 – 20.30   Andre Tonelege, Jelling kl. 20.45 – 21.00   Leap, Varde kl. 21.15 – 21.30  

Alle deltagerne spiller originale musiknumre, spændende fra introvert pop, elektroniske beats over country folk til højlydt rock med kantet charme og personlighed, der skal bedømmes af et dommerpanel bestående af professionelle musikere og branchefolk.