MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 14 jun 2016

Pop-up virtual reality-biograf

Virtual Reality Cinema er et helt nyt take på, hvordan vi måske vil se film i fremtiden.

Kom og oplev den nyeste teknologi, når Palads-biografen for første gang på dansk grund præsenterer en virtual reality-biograf.

Nordisk Film Biografer inviterer til særlig presseevent før åbningen. Fra den 17. juni kan københavnerne opleve en virtual reality-biograf, når Palads-biografen og Samhoud Media åbner landets første pop-up Virtual Reality Cinema.
None

None

  Det bliver en biograf med 25 virtual reality-pladser, hvor gæsterne vælger mellem tre meget forskellige oplevelser. Se ægte horror, hæsblæsende action eller dokumentar. Hver forestilling tager cirka 30-35 minutter og foregår på første sal i Palads. Virtual Reality Cinema er et helt nyt take på, hvordan vi måske vil se film i fremtiden. Gæsterne sidder på stole, der kan dreje, og udstyres med virtual reality-briller og høretelefoner. Dermed får de en helt særlig omsluttende visuel oplevelse, hvor synvinklen og billedet forandrer sig, alt efter hvor der kigges og bevæges. Oplevelsen er intens og interaktiv og leverer både 3D, 360-graders synsfelt og helt tæt lyd.

”Hos Nordisk Film Biografer er vi konstant på udkig efter de bedste filmoplevelser, både de bedste film, men naturligvis også den bedste måde at se dem på. Virtual Reality Cinema udvikler biografoplevelsen og filmmediet, og det vil vi naturligvis prøve og samtidig vil vi gerne tilbyde oplevelsen til vores gæster,”

siger Jacob Elkær-Hansen, der er salgs- og marketingdirektør i Nordisk Film Biografer:

”Virtual reality er for alvor ved at vinde frem på en række områder, og nu er det også et bud på fremtidens biografoplevelse. Det er en spændende og helt ny måde at gå i biografen på,”

tilføjer han. Pop-up-biografen kan opleves fra 17.-26. juni og laves i samarbejde med Samhoud Media fra Amsterdam. En billet koster 95 kroner, og hver forestilling tager altså cirka 30-35 minutter. Samhoud Media er Europas førende virtual reality-specialister inden for underholdning og har skabt verdens første virtual reality-biografer. Firmaet producerer både virtual reality-indhold og hjælper virksomheder og medier med at udnytte mulighederne i virtual reality. Efter adskillige pop-up-biografer er der nu åbnet permanente virtual reality-biografer i Amsterdam og Berlin.