MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 07 nov 2016

Dansk DJ mod verdenstoppen

25 årige Martin Jensen har modtaget platin og guld på streaminglister i hele Norden og Holland.

Martin Jensen har præsteret det, som ingen anden dansk DJ har præsteret siden Trentemøller i 2007 - at komme på indflydelsesrige DJ Mag's top 100 over verdens bedste DJ's

"Det er jo det største, man kan komme med på som DJ. Det er lige så fedt som at komme på hitlisten i USA eller England,"

siger den 25-årige silkeborgenser, der strøg ind på listen som nummer 82 og stadig kniber sig i armen over det eventyr, han har gennemlevet de seneste to år. Martin Jensen havde engang en drøm at være lysmester og lave lys til de kunstnere, der stod på scenen. Nu er han selv havnet i spotlyset. En lille håndfuld af singler har nemlig siden begyndelsen af 2015 katapulteret ham mod toppen i en verden, hvor hits er den vigtigste faktor. Og det passer Martin Jensen godt.

"Jeg tænder selv på den catchy sang med en melodi, jeg ikke kan få ud af hovedet. Og det er den musik, jeg selv stræber efter at lave,"

siger Martin Jensen. Og næste single "Solo Dance"er klar. Her han igen har benyttet sig af de sociale medier, han så dygtigt har brugt siden det virale gennembrud med den Cristiano Ronaldo-samplende 'Si' fra i fjor. Vokalen på 'Solo Dance' bliver leveret af en ukendt sangerinde, han har fundet ved hjælp af sit hold, taget kontakt til og fået med i studiet. Men på én betingelse. LYT HER

"Hun vil være anonym, og det holder vi fast i,"

siger Martin Jensen og forklarer om sangen:

"Den handler om, at man gerne vil gå i byen uden at skulle score, men bare for at danse, og at det har været en god nat, hvis man har fået danset igennem,"

siger Martin Jensen. Hans seneste single, 'All I Wanna Do', er der i høj grad blevet danset med til. Nummeret er blevet streamet mere end 50 mio. gange på Spotify, og samtidig har han med sine mere end to mio. følgere på Facebook flere følgere end både MØ, Lukas Graham og Volbeat. Han har modtaget platin og guld på streaminglister i hele Norden og Holland, har spillet til Norges største tv-show og i samme ombæring for 100.000 mennesker på rådhuspladsen i Oslo, spillet på Amnesia på Ibiza, spillet på festivaler i Europa og har en stor fanskare i lande som Mexico og Brasilien. Desuden er der skrevet store jobs i Asien i begyndelsen af næste år ind i kalenderen, og placeringen på DJ Mags top 100, der toppes af hollandske Martin Garrix, har allerede givet bonus.

"Der kommer generelt bare jobs ud af det, og der er allerede kommet store, internationale bookinger til næste år. Det er helt fantastisk, og det er ekstra fedt, fordi DJ Mags top 100 bliver til på baggrund af brugernes stemmer - dem, der rent faktisk lytter og danser til musikken,"

siger den 25-årige danske DJ og tilføjer med et stort grin.

"Nu springer jeg sgu ud i verden og prøver at erobre den!"

Fakta: •Martin Jensen er #82 på DJ Mag Top 100, 2016 •Han har udgivet fem singler siden begyndelsen af 2015. •Samlet er de fire singler blevet streamet mere end 100 mio. gange på Spotify. •'All I Wanna Do' er alene blevet streamet mere end 50 mio. gange. •Han har 2,2 mio. følgere på Facebook. •Hans videoer på Facebook er blevet vist en halv milliard gange •Han har mere 180.000 på YouTube. •Videoerne på hans egen YouTube-kanal er blevet vist 17 mio. gange. •Han har 78000 følgere på Instagram. •Han har 42000 på streamingtjenesten Soundcloud, hvor hans numre er blevet afspillet mere end fem mio. gange.