MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 22 mar 2018

5 måder at afstresse på i studieperioderne

Hobbyer kan få tankerne andetsteds hen og er utrolig afstressende.

Danmarks studerende er Danmarks guldgrube, og af samme årsag skal der passes godt på dem. Derfor er det også nødvendigt at erkende, at studietiden kan være stressende, og at det kan kræve nogle gode egenskaber at klare det faglige, personlige og intellektuelle pres. For at hylde jer, som studerer, har vi derfor samlet 5 mere eller mindre simple måder, hvorpå du kan afstresse. Det er konkrete løsninger, som kan være værd at overveje.

Prioritér dine hobbyer

Uanset om du dyrker sport, er ølentusiast, bakser med motorer eller nogle helt tredje, så er det helt essentielt at afstresse med ens elskede hobbyer. Hobbyer kan få tankerne andetsteds hen, de får dig ud af dit lille studiekammer, og de giver dig nogle gange et friskere syn på tingene. Derfor bør du ikke nedprioritere dine hobbyer – heller ikke selvom du har travlt. Det er disse, som holder mange unge fra at bukke under for presset.

Tag dig tid til hjemlig hygge

Rigtig mange stresser over det, når de tager sig tid til noget, som ikke er essentielt for deres hverdag. Står man sent op, har nogle allerede dårlig samvittighed, og bruger man aftenen på ”ingenting”, så sker det samme. Derfor handler det om, at du skal fortælle dig selv, at der

er

tid til hjemlig hygge. Det er ligegyldigt, om det er i form af fodbold i fjernsynet, at lave lækker aftensmad eller at sidde på bingoslottet og spille lidt hygge-kasino.

Ikke stress over andres formåen

Vi er alle sammen forskellige, og vi har alle sammen forskellige evner. Derfor går dette råd ud på, at du ikke skal stresse over, at andre formår ting, som du måske ikke gør. Hvis du synes, at din uddannelse er spændende, så skal du nok blive god til det – uanset om andre omkring dig også er dygtige. For det vil de være. Derfor er det også vigtigt at huske, at vi – selv på et professionelt socialt medie som LinkedIn – fremhæver og fremstiller os selv så positivt som muligt. Derfor skal du ikke blive stresset over, at andre har landet et svedigt studiejob. Din tid skal nok komme.

Få anskaffet dig et kæledyr

Vi ved, at du læser rigeligt på dit studie. Derfor har du sikkert heller ikke overskud til at læse de nyeste artikler omkring, hvordan man nedsætter stress. Det er da heller ikke nødvendigt, for de nyeste data viser, at du kan nedsætte dine stressniveauer markant, hvis du anskaffer dig en lille pelset ven. Kæledyr kan i hvert fald være stressnedsættende, hvilket du sikkert også kan mærke, når du er hjemme ved mors og fars vovse.

Hold din døgnrytme

Sidste råd kan være svært at holde, især hvis du elsker en god bytur fra tid til anden. Men forskning viser, at ens effektivitet nedsættes markant, hvis man ofte ødelægger ens døgnrytme. Det ændrer dine kostvaner, søvnmængde og koncentrationsevne, så husk at tænke dette ind i dine travle studieperioder.