MUSIK INTERVIEW & TRENDS

fre, 04 jul 2014

7 ting du ikke vidste om kærlighed

Hvad betyder en tidlig seksuel debut for din tiltrækningskraft? Kan man lugte, om man får et sundt barn? Her er syv overraskende sandheder om de stærke følelser, og hvordan sjæl og krop påvirker hinanden, når vi er forelskede.

1. Elskendes hjerter banker i takt

: Forskellige par blev i et forsøg bedt om at sidde og kigge på hinanden uden at røre hinanden. Efter nogle minutter begyndte deres hjerterytmer at synkronisere sig. Det viste sig også, at det var kvindernes hjerterytmer, som tilpassede sig mændenes.

2. Mænd er først til at sige: ”Jeg elsker dig”

: Ifølge en måling af matchmakingsiden PARTNERMEDNIVEAU skal 22 % af alle mænd blot have en uge, før de siger de berømte tre ord til en ny partner. Kvinder derimod vil gerne have lidt mere tænketid. Kun 7 % af dem erklærer deres kærlighed inden ugen er omme.

3. Det dulmer smerte at holde sin elskede i hånden

: En gruppe kvinder skulle under et forsøg ved University of California angive ubehaget, mens man påførte stærk varme på deres hud i en tiendedel af et sekund. De blev enten bedt om at holde deres kæreste, en fremmed mand eller en tennisbold i hånden. Tennisbolden og den fremmede havde ingen effekt. Derimod var kæresten et regulært smertestillende middel.

4. En mands kvindeideal varierer med hans appetit

: I et forsøg blev en gruppe mænd bedt om at beskrive deres drømmekvinde. Med til forsøget hørte imidlertid et stop ved en buffet. De mænd, som definerede drømmekvinden før måltidet, angav hende i gennemsnit til at være ca. 2 kilo tungere, end dem, som gjorde det efter måltidet.

5. Sex i en ung alder giver en sexet stemme

: På University of Albany i New York svarede en gruppe af mænd og kvinder på, hvilke af forskellige stemmer de syntes var mest tiltrækkende. De stemmer, der blev valgt til at være de mest sexede, tilhørte de personer, der tidligst i livet havde haft sex.

6. Vi forelsker os i os selv

: Sagnfiguren Narkissos, der blev forelsket i sit eget spejlbillede, er mere end en myte. Det har forskere fra University of Liverpool påvist. Vi foretrækker ansigtstræk, som vi kender godt. I de fleste tilfælde tilhører disse træk os selv og vores familie.

7. Vi foretrækker lugten af folk med et andet immunsystem end vores eget

: Forskere fra Berns universitet i Schweiz har påvist, at kvinder fortrækker lugten af mænd, hvis immunsystem er forskelligt fra deres eget. I et forsøg lod forskerne kvinder lugte til T-shirts, som forskellige mænd havde haft på i to timer. Kvinderne foretrak lugten fra mænd med en anden MHC- type end deres egen. MHC bliver brugt til at afgøre, hvilken type immunsystem man har. Hvis forældrene har forskellige MHC-typer, har barnet generelt et bedre immunsystem.