MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 21 jun 2018

Aarhus får nye Bycykler

Cykelbyen Aarhus sætter 500 jernheste på gaden.

Dele-cykel startup Donkey Republic lancerer 500 nye delecykler i Aarhus i denne uge. Cyklerne kan findes rundt om i byen og kan benyttes vha. Donkey Republic’s app.

Aarhus Kommune netop indgået en aftale med den danske dele-cykel startup Donkey Republic om at levere en moderne delecykel service til Aarhus. Derfor sættes 500 orange æsler fri på gaden onsdag den 20. Juni og i 2019 kan dette tal vokse op til 2.000 cykler. Lokale og besøgende i Aarhus kan bruge Donkey Republic’s app til at finde og leje cyklerne spredt ud i byen. Cyklerne kan låses op med app’en, som forbinder til cyklens lås via Bluetooth.

Cyklerne kan lejes for kr. 12,50 for 30 minutter eller kr. 85 for 12 timer

. Man kan yderligere vælge at købe et abonnement til kr. 149 pr. måned, hvilket giver ubegrænset gratis adgang til alle Donkey Republic’s cykler i hele verden. Donkey Republic har cykler i København, Berlin, Paris, Hamburg, Köln, München, Amsterdam, Barcelona, Wien og mange andre Europæiske byer.
“Aarhus er en innovativ og fremsynet cykelby og vi er stolte over at støtte cykelkulturen her. Vi håber på, at vi over tid kan blive en stærk mobilitets partner i Aarhus og gøre cykling endnu mere tilgængeligt for Aarhus og Aarhusianerne, som rejser i Danmark og resten af verden.” - Medstifter af Donkey Republic, Alexander Høst Frederiksen Mere information omkring Donkey Republic kan findes på www.donkey.bike

Om Donkey Republic:

Donkey Republic er et globalt delecykelfirma, startet i Danmark. Gennem appen kan brugere finde og leje en cykel i flere europæiske byer. Konceptet er simpelt: Lej og lås cyklen op med mobilen. Donkey Republic eksporterer den danske cykelkultur til resten af verden – alt sammen for at vi kan få byer, hvor det er nemmere og mere behageligt at komme rundt, og for at vi kan leve som lykkeligere mennesker i et sundere miljø. I 2018 er der over 8000 Donkey-bikes i mere end 40 byer i verden som har været lejet af over 100.000 brugere .