MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 15 jun 2015

Alsidig juli med kæmpenavne på Plænen i Tivoli

Tivoli kommer genrespektret rundt, når Haven slår dørene op for Fredagsrock i juli måned. Både gangsterrapperen Snoop Dogg, crooneren Jamie Cullum & Tivolis Big Band, skønsangeren Mads Langer, hitmagerne Belle & Sebastian samt stjerneskuddene TopGunn og Barbara Moleko giver nemlig koncert på Plænen

3.juli kl. 22:00

Jamie Cullum & Tivolis Big Band (UK) - Klavervirtuous og spilopmager

None

None

Denne aften byder på en enestående mulighed for at opleve den verdenskendte sanger og jazzmusiker Jamie Cullum i et unikt samspil med Tivolis Big Band. Udover at være en dygtig musiker, er Jamie Cullum, der med succes fusionerer jazz og pop, en stor entertainer. Han har solgt mere end 10 mio. albums på verdensplan og har givet hundredevis af udsolgte koncerter i alverdens lande. Tivoli har flere gange tidligere haft fornøjelsen af have verdensstjernen på besøg, senest i 2013, hvor han med kort varsel gav en improviseret koncert på Harmonipavillonen.

 10.juli kl. 22

Mads Langer - Populær singer-songwriter

None

None

Siden Mads Langer i 2009 skrev under på en international kontrakt med Sony, har han rejst verden rundt med sin guitar på ryggen. Det er med hits som "Elephant", "Microscope" og Olive-coveret "You’re not alone", den 28-årige sangskriver har spillet sig ind på hitlister i Danmark og resten af Europa. Med sidstnævnte nummer lå danskeren bl.a. nr. 1 i Italien. Herhjemme kender vi også Mads Langer for hans deltagelse i TV2-programmet Toppen af Poppen, hvor han bl.a. har fortolket Sanne Salomonsens "Overgi’r Mig Langsomt" med stor succes. Han skriver i øjeblikket på materiale til sit femte album.

 

17. juli kl. 22

TopGunn + Barbara Moleko - To stjerneskud deler scene

None

None

TopGunn har udgivet og produceret musik i undergrunden i årevis, men slog bredt igennem i sommeren 2014 med monsterhittet "Kongens Have", som stadig er på alles læber. Debutalbummet, 21, kom i 2013, og singlen 6 liter er forløber for næste album fra drengerøven af dancehall – det forventes ude i 2015.  TopGunn har tidligere spillet i Tivoli til Offspring, men det er første gang, han giver koncert på Plænen. Med hits som "Tilbud" og "M.K.I.S.P.E.P.M.E.L.R". i tasken er der lagt op til en festlig aften. Opvokset i Mozambique, Sydafrika og Vanløse er Barbara Moleko og hendes musik en skøn forening af sydens støv og nordens kølighed. Det er moderne soul inspireret af afrikansk jazz og danske viser med forbilleder i stærke sangerinder som Nina Simone, Erykab Badu og Ella Fitzgerald. Med den opskrift har Barbara Moleko skabt hits som "Dum For Dig" og "Helt min Egen", der begge har opnået dobbelt platin. Hendes medvirken i tv-programmet Toppen af Poppen gav hende desuden et kæmpe hit med fortolkningen af Tøsedrengene-nummeret "Indianer".

24. juli kl. 22

Snoop Dogg (US) - Amerikansk gangster rap

None

None

En af west coast hiphoppens største ikoner gæster Plænen og Fredagsrock denne sommer. Den amerikanske superstjerne Snoop Dogg har solgt over 30 millioner plader, domineret hitlister verden over, modtaget utallige priser og arbejdet sammen med store kunstnere indenfor alle genrer. Hans debutalbum "Doggystyle" fra 1993 solgte imponerende 800.000 eksemplarer på den første uge, og siden har han leveret monsterhits som "Gin & Juice", "What’s my Name", "Drop It Like It’s Hot" og "Signs". Også udenfor musikbranchen har han gjort sig bemærket, både som skuespiller, tv-vært og modedesigner, og hans enorme fanskare tæller både hiphop- og R&B-elskere samt det mere mainstream-orienterede publikum.

31.juli kl. 22

Belle & Sebastian (SCO) -Skotsk indie-pop

None

None

Belle & Sebastians bittersøde popmusik har skaffet dem fans over hele verden og gjort dem til store anmelderdarlings. Det store orkester har med forsanger Stuart Murdoch i spidsen turneret verden rundt, modtaget en ærespris for Outstanding Contribution to Music ved NME Awards 2014, og i januar 2015 udkom deres 9. studiealbum "Girls in Peacetime Want to Dance". Netop deres sidste plade markerer et skift i bandets ellers underspillede lyd og byder på sange, der appellerer til dans og fest, så der er gode muligheder for at vrikke med hofterne.