MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 29 nov 2016

Alt kan købes på nettet og leveres

I dag er tøj og sko blandt de helt store sællerter på Internettet, og kvinderne går foran.

Det er ikke mere end 10-15 år siden nethandelen for alvor begyndte sit indtog i Danmark, og ingen kunne forudse, at udviklingen ville komme til at gå så hurtig, som det har været tilfældet. I dag kan stort set alt købes på nettet. At man kan købe bøger, CD’er og lignende småting kan ikke overraske, men der er flere varegrupper, som eksperterne fra starten ikke troede nogensinde ville slå igennem. Læs med, og se et par eksempler på, hvor de kloge ho’der tog helt fejl.

Tøj og sko til kvinder

Mens mange mænd har et ret afslappet forhold til påklædning, er tøj og sko for de fleste kvinder en ret vigtig del af tilværelsen. Mange elsker shopping-oplevelsen, hvor stoffet kan føles mellem fingrene, tøjet kan prøves på og veninderne kan vurdere pasformen. Derfor forudsagde eksperterne, at nethandelen ikke ville kunne slå igennem på dette område. Køb af tøj og sko på nettet frarøver jo netop køberen alle de vigtige sanseindtryk. Men sådan skulle det ikke gå, snarere tværtimod. I dag er tøj og sko blandt de helt store sællerter på Internettet, og kvinderne går foran. Antallet af netbaserede tøj- og skobutikker er svimlende, og mange af dem eksisterer kun på nettet. Et eksempel er ShoppinStreet, der er et helt online butiksstrøg. Her kan man blandt andet købe tøj til kvinder online, men butikkerne byder også på boliginteriør og skønhedsprodukter, og sortimentet forventes kraftigt udvidet, efterhånden som flere butikker slutter sig til.

Cykler og møbler

Småting kan selvfølgelig sagtens sendes med posten, men cykler og møbler - den går da ikke? Jo, åbenbart. I takt med nethandelens udbredelse er infrastrukturen blevet bedre gearet til at klare selv store uhåndterbare ting, uden at det behøver koste kassen i fragtomkostninger. Faktisk kan du for eksempel få en ny cykel leveret fragtfrit fra Designcykler.dk - 100% færdigsamlet og klar til brug. Klik her, hvis du vil se det store udvalg. Og hvis du ikke er imponeret over billig levering af cykler, kan det sagtens overtrumfes. En stor svensk møbelkæde tilbyder eksempelvis levering til døren, også i Danmark, for små 400 kroner. Til prisen kan du til gengæld få leveret alle de møbler du lyster, lige fra sofaer og senge til lamper og gulvtæpper. Møblerne leveres på din adresse, og endda på et tidspunkt, du selv bestemmer. Fragten kunne du formentlig ikke klare billigere selv, og møblerne er ekstremt billige, sammenlignet med de markedspriser vi ellers kender i Danmark.

Fødevarer inklusive køle- og frostvarer

Flere af de store daglivarehuse arbejder på højtryk med planer om levering af madvarer til døren, herunder også frisk fisk, mælk og frostvarer. Flere steder i landet er det allerede en realitet, og det er kun et spørgsmål om tid, før alle kan bestille madvarerne online og få dem leveret relativt billigt. Også her har eksperterne indtil for helt nyligt bedyret, at DET i hvert fald ikke ville kunne lade sig gøre. Det primære problem er naturligvis selve transporten af eksempelvis frostvarer, men er der kunder nok, kan økonomien sagtens hænge sammen, selv om det er kølebiler, der skal køre rundt ved varerne. Og kunder er der masser af. Danmark hører til blandt de førende i verden, når det kommer til nethandel. Vi har hurtige Internetforbindelser, og bruger den nye teknologi intensivt og innovativt. Samtidig er vi et ret fortravlet folkefærd (føler de fleste af os i hvert fald), og der kan spares store mængder af tid, hvis eksempelvis dagligvarer leveres til døren. Det er ikke kun selve indkøbet, der tager tid, men også transporttid, besvær med at finde parkeringsplads og så videre. (Artiklen er sponsoreret)