MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 16 nov 2015

Anmeldelse: Glam rock-fest i Næstved

Her ses Andy Scott og Suzi Quatro sammen.

Næstved-Hallen, 14. november 2015

Der var lagt op til noget af en musikfest i Næstved-Hallen denne lørdag aften i det midt sjællandske og ingen kan have gået skuffede hjem. Det blev en super fest med nogle af 70'ernes største glamrock stjerner.

Tekst: Christian Weigel

Foto: Henrik Hildebrandt

På plakaten var 2015-udgaven af legendariske The Sweet med guitarist Andy Scott i spidsen, den amerikanske rockmama Suzi Quatro samt de danske glam helte Walkers med forsanger Torben Lendager som eneste tilbageblevne medlem fra gamle dage! 1700 tilskuere i den propfyldte sal var i lørdagshumør og løftede alle 3 bands gennem en forrygende aften ned a memory lane.
None

None

None

None

Først på var Walkers og jeg må indrømme, at det ikke helt levede op til mine forventninger. For meget suppe, steg og is og for lidt Rock'n'Roll. Der er simpelthen for meget sølvbryllupsfest over bandet i 2015, men det passede måske egentlig godt til en generation omkring de 50, der var målgruppen denne aften. Vi fik en stribe af deres hits og folk kunne synge med, men der manglede sgu lidt energi og det blev lidt fladt. Energi var der til gengæld masser af, da The Sweet gik på. De lagde meget passende ud med Action og de næste 75 minutter var en lang rockfest med et veloplagt band, der leverede en meget medrivende indsats! De var bedre denne aften i forhold til i 2014, hvor de optrådte samme sted med Slade. Der var også plads til en akustisk seance, hvor de nuværende medlemmer virkelig tog kegler og leverede flotte og velspillede udgaver af blandt "Lost Angels" og "Poppa Joe". Ellers fik vi "Ballroom Blitz", "Hell Raiser", "Teenage Rampage", "Blockbuster" og alle de andre udødelig hits fra den gang Jørgen de Mylius var på mode. Publikum var virkelig på og der blev sunget med hele vejen igennem. Flot lyd og uden tvivl aftenens bedste indslag. Dette er "The Final Tour", men Andy gjorde det klart, at han nyder det så meget, at han ikke ved, hvor final the egentlig bliver, når tour'en er slut. Hvorfor skulle de også slutte nu, hvor det fungerer bedre end det har gjort i mange år?
None

None

Suzi Quatro var i top form og leverede også en rigtig god og velspillet koncert. Jeg forstod ikke helt hendes medbragte blæsersektion, der fjerner lidt af den rå kant hun havde i 70'erne. Det var lidt mere poppet og det betød, at fede glamrock hits som "48 Crash", "Can The Can", "Devil Gate Drive" og "The Wild One" fik en mere poppet indpakning, der virkede en anelse mere 50'er rock agtigt, men absolut stadig med god energi fra den sexede dame klædt i læder fra top til tå. Også Suzi flirtede med sølvbryllupsfesten i "Stumblin' In" og "If You Can't Give Me Love". Med sine 65 år er hun stadig forfriskende ungdommelig om end hun selvfølgelig fylder læderdresset lidt mere ud end for 40 år siden. Stor ros til NIF, der med flot lyd og lys gav den udsolgte sal en super flot glam rock fest i nostalgiens tegn. Tekniske problemer forsinkede koncerter med omkring 45 minutter, men det hele endte lykkeligt alligevel.