MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 29 jun 2015

Ryan Adams: Mere amerikansk bliver det ikke

Ryan Adams, Rock Werchter, Belgien, 27. juni 2015

En af de mest undervurderede musikere, i danske øjne, spillede Rock Werchters anden største scene op lørdag aften. For Ryan Adams handler det udelukkende om musikken og det kunne man føle, da han ikke ville spille et unødvendigt sekund på guitarskift eller snakken med publikum

Anmeldt af: Amir Amirian

None

None

Scenen er dækket op med kæmpe fenderforstærkere, arkadespil og en Dr. Pepper automat. Det er fandme amerikansk! Det er Ryans musik også. Musikken har en countryvibe rodfæstet i sig, om han spiller hans singersongwritersange, countrysange eller rocksange. Selv Bruce Spingsteen er ikke så amerikansk som Adams.

Ryan gik på scenen med Gimme Something Good, som er fra hans nyeste plade. Håret går ned over panden og dækker for hans øjne. Jeg kan ikke se hans ansigt selvom jeg står helt oppe foran scenen. Musikken sidder i skabet, bandet spiller tight og Adams synger og spiller som en drøm.

Dirty Rain byder på et mix af gospel og country, hvilket giver mig følelsen af, at jeg står i en lade i Alabama iført overalls. Det eneste, der mangler er en Budweiser i min hånd.

Der bliver ikke brugt meget tid på bullshit. Hurtigt bliver der stukket en guitar i hånden på Hr. Adams også er vi videre til næste sang. Musikken er i fokus, og det er hvad han leverer. Jeg ved ikke om jeg er blevet for vant til, at musikere bruger lange pause på instrumentskift for dette virkede en smule forhastende, som om han havde travlt. En ting skal man takke for. Det betyder han spiller flere numre, frem for at fordrive tiden.

Han er en sand musiker. Han kan synge, hans tekster er smukke, sangene er velskrevet også får man indimellem et stykke mundharpe samtidig med, at han spiller guitar. Ægte Bob Dylan stil.

Jeg havde håbet nu hvor både han og Noel Gallagher var til stede på festival, at de sammen ville fremføre Wonderwall. Noel har tidligere udtalt, at Ryan Adams spiller nummeret bedre end han selv. Det ville derfor være et kæmpe øjeblik, hvis det var sket. Men ak nej. Lad os håbe det sker på Roskilde 15´.

Vi fik også nogle sange fra hans tidligere dage, hvor han spillede under Ryan Adams & The Cardinals, heriblandt sangene Let it rain, Maglonia Mountain og Peacefull Valley.

Roskilde Festivalen har virkelig bøffet i den denne gang. De har sat Father John Misty og Ryan Adams til at spille samtidig. Det er et mega svært valg. Jeg har dog den løsning, at du køber en billet til Father John Mistys egen koncert i Vega også tager du til Ryan Adams på RF 15´. Det bliver nemlig en musikalskoplevelse, hvilket er sjældent disse dage.