MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 20 apr 2017

Aura er aktuel med sit tredje album

Auras 3. album er blevet til i både Danmark, Nepal og Storbritannien

'Cant' Steal the Music' er titlen på det længe ventede tredje album med Aura. Den danske sangerinde og sangskriver glæder sig til, at publikum i ind- og udland skal høre de 11 numre på albummet, som hun kalder for sit hidtil mest personlige:

"Sangene på mit 3. album er som en kanalisering af en masse ting, jeg har oplevet og overlevet, og som er vigtige for mig at udtrykke. 'Can't Steal the Music' er et album, hvor musikken både bærer præg af det dybe væsen, som bor i mig og samtidig reflekterer min unge alder og min glæde ved gode popsange",

siger Aura. Albummet er blevet til i både Danmark, Nepal og Storbritannien. Efter at hun havde skrevet på nogle af sangene i et musikrum hos nogle venner på Fyn, tog hun til London. I de legendariske Rak Studios i London tilbragte Aura tre måneder med at skrive sange og indspille sammen med den engelske producer og mercury prize vinder Jonathan Quarmby. I et kloster i Himalaya i dyb tavshed, begyndte musikken til “Can’t steal the music” også at finde vej og det gav hende den sidste inspiration til at lave et album, hvor hun i fortællende sange tager afsæt i sine egne følelser og udtrykker sig musikalsk på en måde, der blander noget jordnært og tidløst med musik anno 2017.

"Det er et album, som har en gammel sjæl i en ung krop. Og det er sange, der er skrevet, da jeg efter en forlist kærlighedshistorie skulle samle mig selv op og finde fodfæste i tilværelsen igen. For mig er 'Cant' Steal the Music' en personlig sejr".

https://youtu.be/9kv-I_hzjPg Aura har skrevet og sunget sine egne sange, siden hun var barn. Hun har tidligere hittet stort med numre som 'I Will Love You Monday' og 'Geronimo' 'Song for Sophie' 'Friends' i Danmark, og resten af Europa bl.a. Tyskland hvor hun som den første dansker nogensinde har ligget nr. 1, på hitlisterne med 2 udgivelser. Hun albumdebuterede med 'Columbine' i 2008. For det album modtog hun en Danish Music Award for årets bedste popudgivelse. I 2011 udkom hendes andet album 'Before the Dinosaurs', og året efter blev hun 'Årets kvindelige kunstner ved Danish Music Awards. I tillæg modtog hun i 2012 prisen for 'Årets danske hit' for 'Geronimo' ved Danish Music Awards i 2012. Den lange pause mellem 'Before the Dinosaurs' og nyheden 'Can't Steal the Music' skyldes, at Auras virke som kunstner og hendes tilværelse i det hele taget er blevet sat på prøve af personlige årsager. Heldigvis er det ikke lykkes at standse kunstneren Aura, som tvært imod er kommet både klogere og mere kreativ ud på den anden side af den krise. I de eksistentielt vedkommende og iørefaldende numre på 'Can't Steal the Music' høres en Aura, hvis store og naturligt varme vokal står stærkere end nogensinde før. Ligesom hun selv gør. Som hun siger:

"For mig er albummet et bevis på, at vi mennesker er meget større, end vi tror. Jeg har formået at skrive og spille mig igennem den mest mørke og mest udfordrende periode i mit liv. Og musikken og kunstens mulighed for at få afløb for følelser kan ingen tage fra mig. Musikken er større, end jeg nogensinde bliver".