MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 14 maj 2018

Barbara Moleko med opråb til samfundet

Barbara Moleko er på gaden med sin "Hemmelighed".

Efter nogle års pause vendte en af Danmarks største kvindelige stemmer, Barbara Moleko, i februar i år tilbage med singlen ’Gadedreng’ og et landsdækkende Puma-samarbejde. Nummeret markerede en ny start og et nyt musikalsk forløb for Barbara, som vi alle har lært at kende og elske for numre som ’Dum For Dig’, ’Helt Min Egen’ og ’Gør Mig Lykkelig’.

Og netop tilbagevenden til det musikalske udgangspunkt har været vigtigt for Barbara Moleko i det nye forløb. ’Gadedreng’ var et ind-til-benet nummer, som cementerede, at Barbara stadig har Danmarks mest karakteristiske og største kvindelige stemmer, og at hun absolut er relevant på den dansksprogede musikscene. Nu er Barbara Moleko klar med sommersinglen ’Hemmelighed’, som markerer endnu et musikalsk skifte, og samtidig bevarer den autentiske, ærlige og nedbarberede vibe, som først kom til udtryk på Gadedreng. Hør ”Hemmelighed” her.

Barbara Moleko med en opsang til samfundet!

Selvom ’Hemmelighed’ søger tilbage til Barbaras musikalske udgangspunkt, så åbner sangerinden på ny op for nye sider af sig selv. ’Hemmelighed’ er for Barbara et opråb til os alle – et opråb om, at vi bør give hinanden mere plads, undlader at dømme og i stedet viser interesse og forsøger at forstå hinandens verdensbilleder. ”Jeg har brug for at være en del af et samfund, hvor folk kan sige hvad de vil og hvad de føler.”Hemmelighed” handler om at have en hemmelighed, som det egentlig ikke burde være nødvendigt at hemmeligholde, men fordi man ved, at det ikke er sikkert, at verden vil forstå én, så holder man på det”, fortæller Barbara Moleko. Singlen er produceret af de unge, fremadstormende producerbrødre, Emil og Asmus Harm, som også er kendt for deres arbejde for bl.a. Skinz, Citybois og TopGunn.