MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 21 feb 2017

Besøg disse byer og få mere for dine penge

Budapest kan tilbyde alt fra et fremragende natteliv til smukke seværdigheder.

Måske vil du gerne rejse i påskeferien, der er lige rundt om hjørnet – eller det kan være, det er i sommerferien, du gerne vil på en lækker, lang rejse. Men samtidigt kan det være, at pengepungen presser en smule, og du har svært ved at forestille dig, at du kan få råd til både fly, hotel samt aktiviteter, du gerne vil opleve, når du når rejsemålet. Der er heldigvis råd for dette, og der er masser af byer, du kan besøge, hvor du får ekstremt meget for dine penge.

Besøg skønne Prag

En af de byer, du måske allerede kender som et billigt rejsemål, er Prag. Det kan også være, du hurtigt forbinder Prag med fulde studerende, der ødelægger byen, men byen kan altså tilbyde meget mere end blot druk. Der er nogle ting i byen, som de fleste vil påstå skal ses, når man besøger byen. Blandt andet er der Prags slot, som er synlig fra mange steder i byen på grund af dens beliggenhed og ikke mindst dens størrelse. Til slottet er der også nogle hyggelige gader og haver, som klart er værd at besøge. Gå i den forbindelse forbi den gamle bydel, du helt sikkert vil falde for. Også Karlsbroen bliver flittig besøgt af turister. Den er opført i gotisk stil og har en helt speciel atmosfære omkring sig. Byen er altså fyldt med smukke steder og er rig på kultur. Priserne behøver du ikke være urolige for, da aktiviteter, mad og drikke kan fås utroligt billigt her.

Tag et smut til Budapest

Byen bliver også kaldt Østeuropas Paris, og der er noget om det. Byen kan tilbyde alt fra et fremragende natteliv til smukke seværdigheder. Så alt efter om man er til det kulturelle eller festlige, kan det opleves i Budapest. Festlighederne kan opleves på større diskoteker, men også på små barer og jazzklubber, hvis det i stedet tiltaler en mere. Hoteller kan også fås til en brøkdel i forhold til danske priser, og du kan derfor nemt finde et lækkert hotel i byen uden at sprænge budgettet – så hvis du har brug for en aften på hotelsengen, imens du ser film eller spiller spil her, kan det også gøres i dejlige omgivelser. Tag en sejltur på Donau, besøg de termiske bade og se kædebroen. Om aftenen kan du tage på en af de mange pubcrawls, der bliver arrangeret i byen – du vil ikke blive skuffet.

Se dejlige Krakow

Polen er ikke et land, der er voldsomt populært blandt danske turister, men ikke desto mindre kan du få rigtig meget for dine penge her – og samtidigt opleve et helt fantastisk og anderledes sted. De fleste har hørt om den tidligere hovedstad Krakow. En utrolig smuk og historisk by, der tilbyder en helt speciel stemning. Med små gader fyldt med huse, der har farverige facader, kan man ikke andet end blive positivt overrasket over byen. Restauranter og barer kan du samtidigt besøge uden at være nervøs for pengepungen, fordi det bliver svært at bruge for mange penge til de lave priser, der er i byen. Udover at se de sædvanlige seværdigheder, kan det anbefales at gå en tur i byen, hvor du hurtigt kan observere den polske hverdag. Se familier gå tur med deres børn, de polske håndværkere arbejde hårdt på at færdiggøre bygninger og veninder, der er ude og spise sammen.

Oplev fantastiske Hanoi

Charmerende Hanoi er også en af de destinationer, hvor rejsende kan få utrolig meget for sine penge. Det er alt fra hoteller, taxiture til diverse aktiviteter, der kan fås til ingen penge. Du vil hurtigt blive overrasket over priserne i byen og generelt Vietnam, og hvis du er her i længere tid, kan du overleve i byen på et utrolig lavt budget. Du kan overveje en masse alternative aktiviteter som eksempelvis vanddukketeater, madlavningskursus eller få en lækker massage til få penge. I byen kan du også få ekstremt lækker og billig mad som eksempelvis nationalretten Pho eller i stedet stille sulten med de billige gadekøkkener og købe en banh coun. Ho Chi Minh City er også en by i Vietnam, som er populært blandt budgetrejsende, og er man på en gennemrejse igennem Vietnam, bør man helt klart opleve begge byer. Selvom det er billigt at opholde sig her, kan flybilletten godt overskride ens budget. Her kan man overveje alternative og kortvarige løsninger som eksempelvis et midlertidigt lån. Dette anbefales dog kun, hvis man med sikkerhed ved, at man har råd til at betale lånet tilbage indenfor kort tid. Mange byer kan altså opleves for utrolig billige priser. Det er oftest både mad, drikke, hotel og transport, der fås til få penge, og det kan derfor anbefales at besøge nogle af disse steder, hvis man har et stramt budget eller går op i at få meget for sine penge. (Indlægget er sponsoreret)