MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 11 dec 2014

Bob Dylans første samling ny musik i tre år.

30- mands arrangementer kogt ned til 5- mands band.

Columbia Records annoncerede i dag at Bob Dylans nye album “Shadows In The Night” bliver udgivet den 2. februar 2015. Det indeholder 10 nye tracks, er produceret af Jack Frost og er det 36. studie album fra Bob Dylan.

Ved annonceringen af udgivelsen udtalte Bob Dylan følgende:

”Det var et stort privilegie at indspille dette album. Jeg har længe villet lave dette album, men har ikke været modig nok til at håndtere 30-mands-store komplicerede arrangementer og koge dem ned til at passe til et 5-mands band. Det var nøglen til disse præstationer. Vi kendte de her sange ekstremet godt og alt er spillet live. Måske i et eller to takes, der var ingen overdubbing, ingen vokal båse, ingen hovedtelefoner, ingen separat tracking og for det meste mixet som det blev optaget. Jeg ser det ikke som et cover af disse sange. De er blevet genindspillet alt for mange gange. Hvad mit band og jeg gør, er at løfte dem op og bringer dem ind i et nyt lys.”

I løbet af de sidste år har Bob Dylan modtaget den højeste civile ære i USA: The Presidential Medal of Freedom. Han modtog en speciel Pulitzer Pris i 2008 for -”hans markante indflydelse på populær musik og Amerikansk kultur, markeret med lyriske kompositioner af ekstraordinær poetisk kraft.” Han var også modtager af Officier de la legion d’honneur i 2013, Sveriges Polar Music prisen i 2000, doktorgrader fra St. Andrews Universitet samt Princeton, så vel som adskillige andre æresbevisninger.

Bob Dylan har solgt mere end 125 millioner albums på verdensplan.