MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 08 jan 2019

Cutterhead den nye danske katastrofefilm

Cutterhead har det spillefilmsdebuterende stortalent Christine Sønderris i hovedrollen som PR-medarbejderen Rie

Beo Starling og Reel Pictures kan i dag løfte sløret for traileren til den nye danske katastrofefilm CUTTERHEAD, som er instrueret af debutanten Rasmus Kloster Bro. Cutterhead udspiller sig i den københavnske undergrund, hvor metrobyggeriet pågår, og den har biografpremiere den 21. marts 2019

https://youtu.be/UGxv41GcwSo

Synopsis

PR-medarbejderen Rie er på besøg i en tunnelboremaskine 20 meter under Københavns gader for at portrættere det velsmurte, europæiske samarbejde i metrobyggeriet, da en ulykke spærrer hende inde i et trykkammer sammen med den kroatiske borebisse Ivo og hans unge kollega Bharan fra Eritrea. Ilten begynder hurtigt at slippe op, og de befinder sig pludselig i et livstruende kapløb med tiden. På trods af radikalt forskellige verdensopfattelser må de lægge deres liv i hinandens hænder i kampen mod varmen, trykket og mudderet i det klaustrofobiske borehoved.

Læs også:

Synopsis

Holdet foran og bag kameraet

CUTTERHEAD har det spillefilmsdebuterende stortalent Christine Sønderris i hovedrollen som PR-medarbejderen Rie, mens Samson Semere, der ligeledes debuterer på film, spiller metroarbejderen Bharan fra Eritrea. Den prisvindende kroatiske skuespiller Krešimir Mikić kan opleves i filmens sidste bærende rolle som borebissen Ivo. CUTTERHEAD er Rasmus Kloster Bros debutspillefilm, som han også har skrevet manuskriptet til sammen med manuskriptforfatter Mikkel Bak Sørensen. Rasmus Kloster Bro har samlet en stor del af holdet, som var med til at lave hans afgangsfilm fra Super16, Barvalo, i 2012. Foruden Mikkel Bak Sørensen var også filmens fotograf Martin Munch, production designer Kristine Køster og klipper Jakob Juul Toldam en del af holdet dengang. CUTTERHEAD er produceret af Amalie Lyngbo Quist for Beo Starling med støtte fra Det Danske Filminstituts talentordning, New Danish Screen.