MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 31 maj 2016

Cykelhjelmen, der ligner et halstørklæde

"Halstørklædscykelhjelmen" med indbygget airbag fra Hövding 2.0, pris 2295 kr.

Jeg er en af de personer, der har været rigtig dårlig til at bruge min cykelhjelm. Jeg brugte den flittig i en periode, men så kom jeg fra det igen. Inden længe begyndte jeg at bruge on-ear hovedtelefoner og håret var sat op, og derfor var en cykelhjelm endnu engang en træls ting.

For ca. 1,5 år siden så jeg, at der var en ny opfindelse - Hövding. En cykelhjelm, som mest af alt ligner et tykt halstørklæde eller en nakkekrave. Inde i ”halstørklædet” er der en airbag, som udløser sig selv i tilfælde af, at man skulle vælte på cyklen eller såfremt man bliver påkørt. Over de sidste par uger har jeg brugt den flittigt, og jeg må sige jeg er imponeret. Hövding fungerer således, at man tager den rundt om halsen og lyner helt op. Inden man sætter sig på cyklen klikker man knappen, som sidder fast på lynlåsen ind i det hul, der sidder ved siden af. Herefter aktiverer den sig og afgiver en lyd, således man er klar over, at den er aktiv. Når hjelmen er aktiv aflæser den kroppens bevægelser 200 gange i sekundet. Hvis den aflæser en abnormal bevægelse, så udløser den sig. Jeg har brugt den i nogle uger nu, og kan berette at orientering i trafikken ikke udløser Hövding, her i form af at dreje hovedet. Endvidere sker der intet ved at køre over bumps m.v. Jeg har endda låst min cykel mens hjelmen var aktiveret uden, at der skete noget. Jeg anbefaler dog, at man deaktiverer hjelmen så snart man stiger af cyklen. Når man deaktiverer hjelmen så kommer der en anderledes lyd, som indikerer, at den er deaktiveret. Hjelmen er ganske behagelig at have på. Det er fuldt ud muligt at orientere sig i trafikken uden, at hjelmen er i vejen. I sommermånederne kan den være lidt varm at have på. Vi har haft godt vejr på det sidste, og jeg kan bekræfte, at man kan have det lidt varmt i den, men det er langt fra ulideligt at have den på. Faktisk vil jeg sige, at jeg sveder mere med en alm. cykelhjelm. Det betyder omvendt, at den vil være rar at have om halsen til vintermånederne, hvor det er koldt. Endvidere føler man ikke, at den vejer så meget når man har den på. Den er derfor ikke irriterende at have på. LÆS OGSÅ: "Pas på hovedet: Find de fedeste cykelhjelme online" Hövding er lavet til alm. cykelbrug. Den er ikke bygget til ekstremsport eller andre transport midler. Hvis man er i tvivl om hvordan man må bruge den så er hjemmesiden

http://www.hovding.com/

rigtig god til at besvare de spørgsmål man måtte have. Her kan man bl.a. læse, at man gerne må bruge hovedtelefoner med Hövding, hvilke frisure, der kan hindre brugen af Hövding f.eks. afrohår, m.v. Den fortæller også hvilke hovedbeklædninger man IKKE må have på.
None

None

Ferrara Cover til Høvding 2.0, Pris: 399 kr. Til Hövding medfølger der et alm. betræk, som man kan lyne på. Dette er sort. Det gode ved dette er, at betrækket kan vaskes. Det er rart, da man sveder lidt med hjelmen ind i mellem, og på denne måde kommer den ikke til at lugte grimt over tid. Bemærk at selve hjelmen IKKE må vaskes. Den kan dog godt tåle regn i et vis omfang. Endvidere kan man købe betræk til hjelmen. Dette synes jeg er ultra fedt, da jeg dermed også kan være ”in-fashion”. Jeg har Ferrara Cover, da jeg synes den var rigtig flot og stilet, men uden at jeg skilte mig for meget ud. Andre cover giver mere opmærksomhed, her bl.a. Copenhagen, der skriger hipster. Med andre ord er den mere Vesterbro venlig. Er man mere til blomster så er Hidden Place en mulighed, og skal det være mere neutralt så er Amsterdam en mulighed. Vil man gerne være ekstra synlig om aftenen, så er Berlin en mulighed, da den indeholder flere reflekser i stoffet, således at man bliver lyst op af bilers lys. Hövding bruger batteri til at drive ”computeren” inde i hjelmen. Jeg cykler ca. 12-15 km. gennemsnitligt hver dag. Dette betyder at jeg ca. skal oplade hjelmen en gang i ugen. Hjelmen giver 10 timers brug på en opladning. Når den er ved at løbe tør for batteri så afgiver den signal. Hvis man som jeg bruger hovedtelefoner og muligvis ikke hører den diskrete indikator, så kan man trykke på en knap, hvorefter et LED display viser hvor meget batteri der er tilbage. Det tager ca. 3 timer at oplade hjelmen fuldt op. Jeg har ikke simuleret et uheld og dermed udløst airbaggen, da jeg ikke har udstyret og de ordnet forhold til at gøre dette på en sikker måde. Jeg kan derfor henvise til de videoer og test som Hövding selv har lavet. Disse kan ses på hjemmesiden under video. Endvidere kan du se et af klippene nedenfor. https://youtu.be/ikYFfxpu3I0?t=2 Alt i alt må jeg sige, at jeg er yderst tilfreds med Hövding. Jeg håber selvfølgelig ikke, at blive kørt ned eller falde på min cykel, men jeg er glad for, at mit hoved er beskyttet såfremt det skulle ske.