MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tir, 24 feb 2015

Danmark rocker- ny dansk rock pris

Ny dansk rock prisuddeling på spillestedet High Voltage i København

High Voltage Rock Awards er navnet.

18.april bliver en skelsættende dato for rock i Danmark. Den dag søsættes nemlig High Voltage Rock Awards – den første musikpris i Danmark, som er helliget hæder til den rigtige rockmusik, og kun dén. Hér hyldes dén rock, som medierne – og sågar nogle gange den branche, som den ellers skal forestille at være den del af – ofte afvises som ”marginal” hvis ikke direkte død. Men patienten lever, og hvis man følger med, vil man vide, at den bidefaste rock trives bedre i Danmark, end den har gjort i 30 år. Naturligvis har mændene bag HV Awards – Martin Jensen og Steffen Jungersen – hørt klagesangene om ”at rocken har det svært” o.s.v., men nu vil de bevise, at de klagesange er lige så misvisende som de er forudsigelige. Fra Volbeat til Statement, fra Pretty Maids til Pet The Preacher og fra D-A-D til Solbrud rocker Danmark i disse år hårdere og mere solidt end måske nogensinde. Det skal fejres, og udøverne upåagtet om de er veteraner eller nytilkomne skal hyldes. Hvilket de bliver 18. april på High Voltage i Gothersgade, København. Kategorierne og de nominerede er: (gælder udgivelser og præstationer i 2014):

Årets danske rock udgivelse:

Black Booklodge ”Tundra”, Pet The Preacher ”The Cave And The Sunlight” SEA “Sea”, “Broken Hearts And Fallaparts”

Årets danske classic udgivelse

Pretty Maids “Louder Than Ever” SEA, “Sea”, Chainfist “Scarred”, Mike Tramp, “Museum”

Årets danske metaludgivelse

Aphyxion,  “Earth Entangled”, Horned Almighty, “World Of Tombs”, Raunchy, “Vices, Virtues, Visions”, Solbrud, “Jærtegn”,

Årets danske alternative udgivelse:

Fossils, ”Flesh Hammer”, Night Fever, ”Vendetta”, Get Your Gun, ”The Worrying Kind”, Scullclub, “Gamle Ar Og Nye Tænder”

Årets danske live band:

Dawn of Demise, Förtress, Night Fever, The Psyke Project

Årets danske band:

Artillery, Pretty Maids, Solbrud, Volbeat

Årets danske op`n`comming band:

Lucer, SEA, Statement, Tarras

Årets danske spillested:

Amager Bio/BETA2300,  København, Godset, Kolding, Pumpehuset,  København, Studenterhuset,  Aalborg.

Årets danske producer

Jacob Bredahl (Pet The Preacher), Jacob Bredahl (SEA), Jacob Hansen (Raunchy), Lasse Ballade (Solbrud)

Årets danske jam band:

Rammstein Jam (For at indfri opgaven ved ikke bare at spille RAMMSTEINs musik til nær perfektion, men også for for deres ambitiøse liveshow med pyroteknik og lys.) Metallica Jam  (For 20 års tro tjeneste med at formidle METALLICAs musik også i perioder hvor originalerne ikke helt slog til og for aldrig at lade pulsen falde når det kommer til dramatiske line-up skift) AC/DC Jam.DK (For 25 års tro tjeneste med at holde særligt Bon Scott æraen af AC/DCs musik i live og for at fokusere på musikken frem for gimmicks) Black Sabbath Tribute (For med deres nye line-up at hylde alle aspekter af Black Sabbath og på rekordtid at samle særligt det Københavnske publikum i stort antal.)

Årets danske rockfoto

Æresprisen – musiker/band

Æresprisen – brancheperson