MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 05 jan 2015

Sydøstasien er hottest rejsemål

De største rejsetendenser i 2015

Expedia.dk har taget en temperaturmåling på 2015s varmeste rejsetrends, og alt peger på, at Sydøstasien bliver danskernes foretrukne destination i 2015. Desuden bliver 2015 året, hvor rejser til vores skandinaviske nabolande bliver mere og mere populære. Data fra 2014 peger desuden på, at USA var årets mest populære rejsemål blandt danske Expedia-brugere. Sydøstasien bliver 2015s hotteste destination for danskerne. I hvert fald hvis man ser på data fra Expedia.dk, som er del af verdens største online rejsebureau. Her er det nemlig destinationer som Indonesien og Filippinerne, der ligger helt i top blandt danske Expedia-brugere, når vi søger efter rejser i 2015. For begge lande gælder det, at der har været en vækst på over 100 procent i søgninger målt i forhold til sidste år. ”Det er bemærkelsesværdigt, at især de sydøstasiatiske destinationer oplever så markant en vækst i forhold til vores tal fra sidste år. Indonesien har mere end fordoblet sin popularitet i løbet af 2014, og det skyldes muligvis, at danskerne har fået øjnene op for de mange kulturindslag, som navnlig Bali kan byde på. Jeg tror, at den tendens, vi er vidne til, er, at danskerne efterspørger nye destinationer, der kan tilbyde nogle af de samme oplevelser som eksempelvis Thailand – men i nye rammer, som ikke er helt så udforskede,” siger Susanne Svensson, nordisk marketingchef hos Expedia.

Egypten er danskernes drømmedestination i 2015

De sydøstasiatiske lande fylder meget på listen over destinationer, der bliver de kraftigst spirende i 2015, men årets nummer et er Egypten, som har mere end fordoblet sin popularitet over det sidste år. ”Egypten var igennem en svær periode, og vi er rigtig glade for at se, at turismen er begyndt at blusse op igen. Egypten er både en kulturby og en strandferieby, og vi tror, at er det kombinationen af de to kvaliteter, der gør Egypten til et mere og mere spændende rejsemål for danskerne. Mange af de mere klassiske strandferiedestinationer som Thailand, Spanien og Grækenland er stadig populære, men den største stigning ser vi altså blandt de lidt mindre traditionelle destinationer,” siger Susanne Svensson.

Interskandinaviske rejser bliver et hit næste år

Danskerne drømmer om varmere himmelstrøg i Sydøstasien og Egypten, men mindre kan åbenbart også gøre det. På tværs af Danmark, Norge og Sverige er der en spirende tendens for rejser blandt de nordiske lande. Således er Norge på top 10-listen over danskernes mest eftersøgte destinationer i 2015, mens Sverige kommer ind på en 13. plads med en stigning på ca. 60 procent målt i forhold til sidste år. Og det er ikke kun danskerne, der tager turen rundt til de andre skandinaviske lande. I Sverige ligger både Norge og Danmark på en henholdsvis 6. og 7. plads over de mest søgte destinationer i 2015 med en vækst på over 60 procent. Og nordmændene drømmer også om en sviptur til nabolandene. Således er både Danmark og Sverige på toplisten over mest eftersøgte rejsedestinationer på Expedia.no.

USA var årets mest populære destination i 2014

USA indtager årets førsteplads ifølge Expedia.dk’s opgørelse over årets mest populære rejsedestinationer blandt sidens danske brugere. Efter USA er det destinationer som Danmark, Tyskland, Storbritannien, Spanien og Italien, der har tiltrukket rejseglade danskere i 2014: ”Danskerne elsker USA, og det kommer ikke bag på os, at mange drømmer om roadtrips på tværs af kontinentet, shopping i New York eller badeferie i Florida. Men det er bemærkelsesværdigt, at så mange danskere vælger at realisere drømmen til trods for, at USA er en noget dyrere destination end eksempelvis London, Berlin eller Paris, som ofte er favoritdestinationer for vores kunder,” siger Susanne Svensson, nordisk marketingchef hos Expedia.dk, og fortsætter: ”Det skyldes muligvis, at dollaren er ret lav og at destinationer som New York er et sikkert hit for vores danske brugere.”