MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 27 jul 2016

Derfor bør du overveje leasing

At købe bil er for mange en af de største investeringer, de overhovedet kommer til at foretage, måske lige med undtagelse af et huskøb. En ny bil kan snildt løbe op i flere hundredtusindvis af kroner - alt afhængigt af hvilken bil, der er tale om. Det er dog penge, som det ikke er alle, der har, hvorfor leasing i de senere år er blevet et populært alternativ til ejerskab. Der er mange fordele ved leasing, og i denne artikel har vi valgt at kigge på et lille udsnit af disse.  

Slip for at låne i banken, undgå værdiforringelse og kør nyt

Kender du bare en smule til leasing, ved du også, at et smut forbi banken ikke er nødvendigt. Du skal ikke bede om et lån for at kunne finansiere et køb – det eneste, du skal betale, er nemlig leasingydelsen, forsikringer, et engangsbeløb og eventuelle tillægsydelser. Du skal med andre ord ikke låne til op over begge ører, hvis du går med en drøm om at køre i en dyr BMW eller en lækker Audi.   En af de største ulemper ved at købe bil er, at bilens værdi hurtigt falder, efterhånden som du bruger den. Denne værdiforringelse skyldes både slid, men også det faktum, at bilen ikke længere er fabriksny, samt at forhandlerens garanti på et tidspunkt ikke længere gælder. Dette undgår du helt ved at lease – her er det i stedet leasingselskabet, der må leve med værdiforringelsen, som man dog kan afskrive i regnskabet.   Leasing kan normalt bedst betale sig, hvis du gerne vil køre i en lidt dyrere bil. Har du en drengedrøm om at køre kongerigets landeveje tynde i en dyr cabriolet, er leasing således den oplagte løsning for dig, som ikke har midlerne, der kræves for at blive ejer. Leasing er dog også for dig, der hellere vil bruge pengene på noget andet end at smide flere tusind kroner i statskassen. Er du blevet bidt af ideen om leasing, skal du helt sikkert tjekke SimplyGo, hvor du finder gode tilbud på leasing af de fedeste biler. Det kan betale sig at vælge leasing frem for at købe, og har du ting, du hellere ville bruge penge på end at betale den pebrede registreringsafgift, kan du passende undersøge dine muligheder for at lease. Det er sund fornuft at ville spare penge, og det er muligt, hvis du vælger at lease.  

Ikke kun biler

Det er dog ikke kun bilelskerne, der har glæde af muligheden for at lease. Foretrækker du to hjul, findes der også attraktive leasingaftaler på alskens motorcykler. Grundlæggende set vil en leasingaftale på en motorcykel fungere på samme måde som ved en bil, men igen skal du være opmærksom på eventuelle særlig vilkår, der gælder for motorcykler. Markedet for motorcykler er dog ikke nær så stort som markedet for leasing af biler. Her kan du i stedet vælge at købe en brugt motorcykel, så du både sparer penge og samtidig bliver ejer. Se 123 mc, hvor du finder Danmarks største udvalg motorcykler.