MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 30 jun 2014

Det du SKAL høre på Roskilde Festival

Årets Roskilde Festival er skudt i gang og TJECKs musikanmelder har givet hans bidrag på 5 store og 5 mindre kunstnere du SKAL høre.

  Tekst: Amir Amirian   De små:

MØ - SØNDAG 06.07.14 - 18:30 - ARENA

Sidste år spillede hun foran en proppet Pavilion Junior, hvilket er grunden til at Roskilde har givet hende en større scene i år. MØ er en kunstner, der bliver større for hver eneste dag, nationalt som internationalt. Jeg glæder mig til at høre MØ.

Bottled In England - LØRDAG 05.07.14 - 15:30 - APOLLO

De to drenge, der spiller organisk drum’n’bass er ret så interessante. Deres musik starter altid en fest og det er hvad undertegnede forventer af dem. De har en udfordring i at spille kl. 15.30, men hvis nogen kan få tømmermænds ramte gæster i gang, så er det Bottled In England.

A$AP FERG - SØNDAG 06.07.14 - 16:00 - AVALON

Hvis man skal have stillet sin hip-hop trang, så er Harlem rapperen et godt bud. Tilbage i 2012 var hans kollega A$AP Rockys på Roskilde og jeg sparkede mig selv over, at jeg missede det. Jeg har ikke tænkt mig, at gå glip af endnu et besøg fra A$AP-crewet.

HAIM – FREDAG 04.07.14 - 18:30 - ARENA

Alle feministerne, der brokker sig over, at Roskilde ikke har nok kvindelige kunstnere har den bedste mulighed for at se god pige-rock. Jeg er ingen feminist, men jeg sætter pris på god musik. Jeg skal se tøserne!

LES AMBASSADEURS - LØRDAG 05.07.14 - 18:00 – ARENA

Jeg elsker afrikanske toner og dette musik får min krop til at bevæge sig på sensuelvis. Musikken er et bevis på, at man kan snakke samme sprog uden at forstå hinandens ord. Musikken taler til mig og sætter et smil på mine læber. Mastodonterne:

Stevie Wonder - SØNDAG 06.07.14 - 19:45 - ORANGE

En af mine absolut favorit musikere. Stevie er et sand geni og hans musik er som at høre guds egne ord. Jeg har set denne mand to gange indtil videre og jeg er sikker på den tredje gang bliver lige så fænomenal, hvis ikke bedre.

The Rolling Stones - TORSDAG 03.07.14 - 22:00 – ORANGE

Enten sværger man til The Beatles ellers tilbeder man The Stones. Det må nok være Beatles, der flyder i mine årer, men mit rockhjerte kan ikke sige nej til at opleve Stones spille live. Jeg glæder mig til at se Mich Jagger i wife beater og give den hele armen.

Arctic Monkeys - LØRDAG 05.07.14 - 22:30 – ORANGE

Jeg så dem tilbage i 2011 på Roskilde og de satte en fest i gang. Da Alex Turner spillede en Bm på sin guitar gik 60.000 mennesker i gang med at skrige. Hans svar var ”It’s that fucking b-minor” [publikum troede de ville spille When the sun goes down]. Det bliver en oplevelse at se Arctic igen!

Major Lazer - LØRDAG 05.07.14 - 01:00 – ORANGE

Nattefest! Med deres hit Watch out for this er jeg sikker på, at lørdag nat bliver en oplevelse uden lige. Er du træt af din nabo, der har spillet det ene Ring of Fire cover efter det andet? Så kom og fest med os andre foran Orange.

Outkast - TORSDAG 03.07.14 - 18:30 - ORANGE

Igennem de sidste mange år har Big Boi og Andre 3000 været adskilt fra hinanden. Til hele verdens glæde fandt de to gutter sammen igen og for første gang i mange år skal et ikke-nordiskband åbne Orange Scene. Be there or be square!

Vi ses på Roskilde!