MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 10 feb 2016

Do’s & don’ts på højskolen

Amorinerne hænger tykt i luften på de fleste højskoler

Går du og overvejer at tage et semester på en højskole? Her på Tjeck Magazines redaktion er vi mange tidligere højskoleelever, og vi har masser af gode minder fra vores ophold på forskellige højskoler. Vi har desværre også et par enkelte dårlige, og derfor har vi lavet en liste med do’s & don’ts, som du kan lade dig inspirere af, hvis du en dag pakker tasken og tager på en af landets højskoler

Tekst: Marie Enevoldsen

Do it #1: Snak med så mange som muligt

Selvom du sikkert hurtigt finder en flok mennesker, du bare klikker med, kan det være en god idé at holde sindet åbent og gøre en indsats for at lære flere af de andre elever at kende. Der kan nemlig sagtens være nogle fantastiske venner, som du bare ikke har opdaget endnu blandt dem, du normalt ikke snakker med. Derfor kan det være rigtig fedt ind imellem at sætte sig sammen med nogle andre end dem, du kender allerbedst, når I skal spise eller på bustur til et eller andet museum.

Do it #2: Tag initiativ

Der er gang i den, når man er på højskole. Men selvom der er et væld af aktiviteter, kan du med fordel bruge højskoleopholdet til at starte dit eget afrikanske dansehold eller en kængurustylteklub. Højskoleatmosfæren er nemlig spækket med opbakning og et væld af ja-hatte. Så hvis du har en særlig interesse, som du gerne vil dele med andre, er højskolen det perfekte sted at lede. LÆS OGSÅ: "Unge på højskole er mindre ensomme"

Do it #3: Kys kys kys

Amorinerne hænger tykt i luften på de fleste højskoler, og det kan du udnytte. Hvad enten du er en trænet kysser eller ej, er højskolens fester et fantastisk sted at finde en sød pige eller fyr at kysse lidt på. Som regel handler det bare om at tage lidt initiativ, så hold dig ikke tilbage!

Don’t do it #1: Start en morgen-øl-klub

Højskoletiden er helt sikkert fyldt med meget andet end bare skole – ikke mindst fester. Men selvom festerne er en fantastiske, kan indtaget af øl og dermed mængden af tømmermænd godt tage lidt overhånd. Derfor kan det være en god idé at huske, at det der med at feste en mandag aften eller starte en ølklub torsdag morgen kan resultere i, at der ikke er overskud til alle de andre fede aktiviteter, og det er en skam.

Don’t do it #2: Vær sladdertante

På højskolen er I mange mennesker, der skal bo og gå i skole lige op af hinanden, og derfor er det næsten umuligt at undgå intriger og kontroverser. Men du kan alligevel gøre lidt for at undgå, at problemer for lov at fylde for meget: Lad være med at gå med sladder. Jo jo, vi ved godt, at det ind imellem kan være skide sjovt at sladre, men hvis du bliver skolens sladdertante, ender du formentlig med at være medvirkende til, at problemerne optrappes, og at stemningen daler – og det ville jo være en skam!

Don’t do it #3: Forelsk dig i en af lærerne

Mange højskoler har mange unge lærere, og tit og ofte er de ret lækre. Det kan godt give kriller i maven, men du kan desværre ligeså godt opgive jagten på ham den lækre lærer med det samme – de fleste højskoler har nemlig meget stramme regler om, at lærerne ikke må være sammen med elever. Og helt ærligt, så går ham læreren nok også efter en jævnaldrende kvinde, så der er ingen grund til, at du spilder den fede højskoletid på at sukke efter ham.