MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 12 jan 2015

DR3 klæder fire unge af

TV-eksperiment i seks afsnit.

De starter uden tøj på i deres tomme lejligheder i det nye DR3-eksperiment 'Klædt af'. For hvem er de egentlig uden deres ting? Det spørgsmål stiller DR3 i ny programserie, hvor fire unge mennesker skal aflevere alt, hvad de ejer og starte helt fra bunden. Har du nogensinde tænkt over, hvad du ikke kan leve uden, hvordan du ville klare din hverdag, hvis du ikke havde dine ting, og hvad du ville vælge først, hvis du kun måtte eje én ting? Det er Jeppe, Katharina, Max og Anna tvunget til i DR3's nye programserie 'Klædt af'. Deres lejligheder er tømt, og selv sidder de helt nøgne på det kolde trægulv. DR3 har pillet alt af og fra de fire deltagere. De fire medvirkende afleverer i første program alle deres ting og sidder som Gud har skabt dem i deres rungende tomme lejligheder. I 30 dage må de kun hente én ting tilbage hver dag. Alt sammen for at reflektere over, hvem man er uden sine ting.

Hvad er vigtigt?

DR3's nye programserie sætter fokus på de mange ejendele, de fleste mennesker omgiver sig med, for at finde frem til, hvad der egentlig er vigtigt, og hvem man er uden sine ting. "Det er selvfølgelig ekstremt grænseoverskridende at aflevere alt, hvad man ejer. Men hensigten er netop at få de medvirkende og seerne til at overveje, hvilke ting de kan undvære, og hvad der er vigtigt i deres liv," siger DR3's kanalredaktør, Irene Strøyer, og fortsætter: "Eksperimentet udfordrer dagligdagens faste rutiner og undersøger vores forhold til de ting, vi omgiver os med. Når man ser eksperimentet vil man formentlig selv overveje, hvad man ikke kan undvære i sit liv, og hvad der måske er knapt så vigtigt at eje." Klogere på sit liv Det er netop disse overvejelser, som har gjort det interessant for deltagerne at medvirke. Blandt andet siger Katharina om eksperimentet: "Jeg er alt andet, end det her program er. Jeg håber, at jeg kan få ud af det her program, at jeg faktisk ikke er så afhængig af mine ting. At jeg måske lærer, at jeg er smuk uden 70 lag," siger Katharina, der til daglig nærmest har et afhængighedsforhold til sin tablet og de mange skønhedsprodukter, hun har. Anna ser eksperimentet som en gylden mulighed for at blive klogere på sit liv: "Jeg er typen, som lever i en stresset hverdag, og jeg har brug for at evaluere mit liv," fortæller hun. 'Klædt af' er i seks afsnit og har premiere den 14. januar klokken 21.00 på DR3.

Tre regler

Spillereglerne i 'Klædt af' er enkle og består af tre ting: 1) Alt hvad de fire ejer, skal opbevares i en container på den tættest mulige placering i forhold til deres hjem. 2) De må kun hente én ting tilbage om dagen. 3) De må hverken købe eller låne ting - med undtagelse af mad, lys og toiletpapir