MUSIK INTERVIEW & TRENDS

tor, 19 maj 2016

Drik din kaffe - det skader ikke tænderne

Kaffe skader ikke tænder, tandkød eller tandknogler.

Ny undersøgelse frikender kaffe for at skade tænder, tandkød og tandknogle. Til gengæld er kaffe stadig en stor synder, når det kommer til at misfarve tænderne.

Der findes mange myter om kaffe og dens egenskaber. Kaffetilhængere peger fx på, at kaffe både indeholder antioxidanter og antiinflammatoriske stoffer. Men hvordan forholder det sig med kaffe og tandsygdomme? I en amerikansk undersøgelse har forskere fulgt 1.152 voksne mænd gennem 30 år og bl.a. undersøgt kaffeforbruget og tænder, tandkød og tandknoglen. Undersøgelsen viste, at mænd, der drak mere end seks kopper kaffe om dagen, havde mindre paradentose end de mænd, der var mere tilbageholdende med de opkvikkende dråber. Forskellene var dog så små, at der ikke er belæg for at anbefale kaffe som forebyggelse af paradentose. Men forfatterne konkluderer med stor skråsikkerhed, at kaffe i hvert fald ikke skader tænder, tandkød og tandknogle.Det skriver Tandlægebladet. LÆS OGSÅ: "Sådan passer du godt på dine tænder"

Kaffe misfarver tænderne

Selvom kaffe tilsyneladende ikke har en negativ indflydelse på tænder og tandkød, er det, udover te, rødvin og cigaretter, en af de værste syndere i forhold til at misfarve tænderne. Tændernes farve kan også ændre sig som en naturlig del af det at blive ældre, fordi emaljen slides, og tandbenets varme farve skinner igennem. Hvis du ikke vil undgå kaffe, kan du stadig gøre noget for at undgå for at forebygge misfarvninger på tænderne: •Undgå rygning •Børst tænder med fluortandpasta to gange om dagen i to minutter hver gang •Gå regelmæssigt til tandlæge og få renset tænderne.