MUSIK INTERVIEW & TRENDS

ons, 26 nov 2014

Drømmen starter med en fyldt kalender

"Chrichri" - Christiane Schaumburg-Müller O`Conner starter nyt onlinemagasin

Christiane Schaumburg-Müller O’Conner har investeret hele formuen og kastet sig ud i noget nyt. Hun har startet sit eget onlinemagasin for kvinder – en drøm, hun altid har haft, men som blev sat på standby, da karrieren tog en uventet drejning og gjorde hende til et kendt ansigt på tv, teatret og i musikvideoer

Tekst: Marie Enevoldsen Foto: Irfaan Khan Photography »Åh, jeg skynder mig ind til dig,« siger Christiane i telefonen. Hun gruer lidt for turen gennem Københavns myldertrafik, men forsikrer mig om, at hun kører afsted med det samme. Vi skal mødes på en café inde i byen til en snak om hendes nye onlinemagasin og om tilværelsen, som i øjeblikket er styret af en stram kalender og en arbejdsuge, hvor timetallet hurtigt tikker op på 80.

Drømmen er søsat

Derfor er Christiane lidt sent på vej ud af døren. Hendes kalender er nemlig proppet til randen for tiden, fordi hendes nye projekt – drømmen hun længe har villet udleve – også er et projekt, som kræver skarp planlægning, og som æder af hendes fritid. Hun har droppet at plotte de mange aftaler ind i sin telefon. »Det er for uoverskueligt. Jeg har brug for at se min kalender for mig, og det kan jeg bedst med det her store skrummel,« forklarer hun, da hun er nået frem og sidder og vifter med sin papirkalender. Selvom det er hårdt arbejde at udleve sin drøm, er Christiane glad. Hun har nemlig endelig søsat den idé, som hun i mange år har drømt om at føre ud i livet. Drømmen om et anderledes onlinemagasin til kvinder, hvor Christiane selv er brand og afsender. »Det er ikke en blog. Jeg har faktisk en redaktion på fem mennesker, som skriver indlæggene på siden, men jeg er afsender på det hele,« forklarer Christiane, som altid har en finger med i spillet, når der lægges nye artikler på siden. Enten handler de nemlig om noget, Christiane selv ved en masse om, eller også kommer idéen, fordi Christiane har et emne, hun er nysgerrig på og gerne vil vide mere om.

Tiden på tv har gjort det muligt

Ifølge Christiane, er det nye magasin Chrichri.dk det første og eneste i Danmark, som er bygget op på den måde – lidt som en blog – men med faste skribenter, der skriver artikler om emner, de har forstand på. »Mit koncept beror på, hvordan jeg er. Det er et talerør. Et magasin har et brand omkring magasinet, men her er jeg brand.« Derfor er Christiane ikke i tvivl om, at de ting, hun før har lavet på tv, radio og film er afgørende for, at hun har kunnet bygge magasinet op med udgangspunkt i hende selv. Især rollen som Mercedes i tv-serien 2900 Happiness har nemlig gjort hende til et ansigt, vi kender. »Jeg landede lige ned i det med 2900 Happiness. Der havde i en lang periode ikke været nogen, der for alvor blev idoldyrket herhjemme, ligesom der er i udlandet, men jeg – eller faktisk karakteren Mercedes – blev virkelig dyrket,« fortæller Christiane. Egentlig havde hun ingen planer om at skulle søge mod tv-verdenen, men da tilbuddet om en casting pludselig bød sig, kunne hun ikke lade være. »Da jeg så fik tilbudt rollen, blev jeg ret overrasket, men jeg kunne også mærke, at det her - det ville jeg faktisk rigtig gerne.« Siden da har Christiane arbejdet både på teatret, i radioen og på tv, blandt andet som dommer på Kanal 5’s Popstars og som vært på Vild med Dans. Ligesindede læsere Alligevel understreger Christiane, at forholdet til læserne på Chrichri ikke bygger på idoldyrkelse. »Jeg har en enorm trofast følgerskare på Instagram. De er overhovedet ikke fans. Vi lader os inspirere af hinanden. De er interesserede i de interesser, jeg har.« Derfor var Instagram også stedet, hvor Christiane testede sin idé om det nye magasin, og efter at have fået god respons på idéen besluttede hun, at nu skulle det være. Christiane kan godt lide tanken om at være gavmild og dele ud af sine meninger og holdninger, og derfor ville hun gerne give sine Instagram-følgere mere, end de kunne få via billedposts med korte tekster. »Jeg har rigtig mange ligesindede på Chrichri og Instagram. De idoldyrker ikke. Jeg føler sagtens, at mine følgere og jeg kan være uenige, uden det gør noget. Vi kan diskutere forskellige ting. Hvis du idoldyrker, er du ikke sådan lige uenig,« forklarer Christiane og fortsætter: »Chrichri er jo også på en eller anden måde din bedste veninde på nettet, uden at jeg er bedste veninder med alle følgerne. Det beror meget på at blive inspireret af hinanden.«

Tager fremtiden i egne hænder

Drømmen om magasinet opstod allerede, da Christiane gik på universitetet, men har i flere år været sat på stand-by. »Jeg har altid været splittet. Jeg har både den boglige side og den mere show-orienterede side.« I de sidste mange år har Christiane dyrket show-siden, men for et par år siden voksede ønsket om at skabe sit eget magasin igen frem. »Jeg havde virkelig lyst til at skabe noget. Noget, der var mit, men som samtidig var større end mig,« fortæller Christiane, der fortsat vil lave forskellige ting på tv. »Der er en sikkerhed i, at ligegyldigt hvilke jobs jeg har ved siden af, så har jeg i hvert fald altid det her. Og på mange måder taler Chrichri både til min showside og min boglige side.« Alligevel er opstarten lidt hårdere, end Christiane havde troet, den ville være. Hun starter hver morgen på kontoret med at opdatere sin huskeliste, som hele tiden vokser, selvom hun sjældent giver sig selv fri før sent på aftenen. Med tiden håber hun, at hverdagen bliver knap så travl, så der måske bliver lidt mere luft i kalenderen. Lige nu prøver hun at holde søndagen fri, så hun kan slappe af med sin mand, rapperen L.O.C.

Blå bog:

Christiane Schaumburg-Müller O’Conner. Født 26. januar 1982  (og er derfor 32 år). Kommer fra Frederiksberg i København. Gift med rapperen L.O.C. Fik sit gennembrud i TV3’s dramaserie 2900 Happiness. Havde inden da danset professionelt i mange år. Startede i august et nyt onlinemagasin til kvinder, Chrichri.dk. Har en bachelor i fransk og kommunikation. Har desuden medvirket i diverse tv- og radioshows..

To anbefalinger fra Christiane:

En god serie: »I skal helt sikkert se serien Suits! Den er jeg helt vild med! Den handler om livet på et advokatkontor, og der er nogle sindssygt fede karakterer. Alt er sådan lidt lækkert i den, og den giver mig en god arbejdsmoral.« Serien handler om livets gang på et advokatkontor i New York. Første sæson er fra 2011 og lige nu kører serien, som er produceret af USA Network på sjette sæson. Et godt modesite: »Jeg vil gerne anbefale Refinery29.com. Det bruger jeg selv til at finde hurtigt nyt om beauty og mode.« Refinery29 er et af USA’s store online modemagasiner. De dækker alt fra shopping og mode til wellness og nyt om kendte.