MUSIK INTERVIEW & TRENDS

man, 30 mar 2015

Du kan gøre en forskel

Tarek Hussein blogger om samfundets store spørgsmål, herunder fortæller han, hvorfor han synes, det er så vigtigt at tage valget alvorligt.

Af: Tarek Hussein, blogger

Jeg har en tro på, at vi dybest set alle ønsker at gøre en forskel i det her liv. Men ofte begår vi den fejl, at overliggeren lægges alt for højt, hvilket fører til, at motivationen forsvinder. Det er logikken, når ambitionerne er for høje og for mange. Men på trods af det har I hver især muligheden for at gøre en forskel. Med det mener jeg hverken, at I skal droppe ud af skolen og rejse ned til en afrikansk landsby i to år eller sælge alt, hvad I ejer for at donere det væk.

Vi lever i et samfund, hvor vi har det godt. Vi har det faktisk rigtig godt. De fleste af os har tag over hovedet, mad på bordet og penge i lommen. Mange af jer render rundt med Diesel jeans og de telefoner i lommen. I takt med at I bliver ældre, så vil I få flere penge på lommen, men allerede nu kan I faktisk gøre en forskel. Det kan I helt præcis gøre igennem de ting, som I køber hver eneste dag.

Når du køber en ny t-shirt kan den være syet af små børn i Bangladesh til en ussel løn og under forfærdelige vilkår, din iPhone kan være sat sammen af underbetalte kineser, alt i mens at Sodastream-maskinen derhjemme er produceret i israelske bosættelser, hvor palæstinenser er udsat for tortur og undertrykkelse på daglig basis. Alt det kan du vælge aktivt fra ved at være bevidst om, hvad du ligger i indkøbskurven. Selvom det er dine forældre, som står for indkøbene derhjemme, kan du løfte pegefingeren og gøre dem opmærksomme på at kigge en ekstra gang efter, hvor de ting de køber stammer fra.

Det kan sagtens betyde, at man nogle gange skal betale et par kroner ekstra for et produkt, som man ved er produceret under menneskelige vilkår, men til gengæld så kan man nyde sin mad, telefoner og andet med god samvittighed velvidende, at der ikke er nogen, som har lidt for, at du kan nyde.

Så husk, at du rent faktisk kan gøre en forskel med de små ting i hverdagen!

Se Tareks egen blog og læs de øvrige indlæg fra vores Bloggerteam her.