MUSIK INTERVIEW & TRENDS

lør, 18 nov 2017

Effektiv good looking slow juicer

Wilfa Slow Juicer til nødder, frugt og grøntsager.

Der er ikke noget bedre end friskpresset juice til morgenmaden, og intet tager en dejlig brunch til større højder end juice, der lige er presset. En Juicepresser kan dog bruges til meget mere end morgenmad. Den kan også bruges til at lave power- og boostjuices.

Wilfa by Hurom Andante slowjuicer. Pris: 5.499.- kr. (fundet til 3.799 kr. på pricerunner.dk)

Jeg har tidligere skrevet om Wilfa’s Juicemaster SJ-150A, som jeg generelt var glad for, men som samtidig havde sine begrænsninger. Nu har Wilfa i samarbejde med Hurom udgivet en endnu vildere slow juicer, hvor de har rettet dens lillebrors største svaghed. Den er dog også vokset en del i størrelse.

Funktionalitet

I løbet af denne weekend har jeg presset ikke mindre end 8 liter juice. Ja det er sgu en del, men den skal jo også testes godt igennem. Jeg har bl.a. presset æbler, pære, appelsiner, gulerødder m.v. Generelt må jeg sige, at den fungerer virkelig godt. Den er virkelig nem at gå til, og den er meget intuitiv at bruge. Jeg vil dog anbefale, at man hurtig læser igennem brugermanualen, da den fortæller, hvordan man anvender den optimalt, og hvad man gør, hvis en f.eks. gulerod sætter sig fast. Psst… du skal holde reverseknappen inde og tænder den igen bagefter.
None

None

Maskinen har henholdsvis et grov filter og et fint filter. Her skal man prøve sig lidt frem, og lære hvilke grønsager eller frugter, der passer bedst med hvilket filter, og hvad man selv kan lide. F.eks. synes jeg det grove filter ikke var særlig lækkert til gulerødder, da det var meget klumpet og næsten ikke havde en juice konsistens. Her var det bedst med det fine filter. Derudover synes jeg appelsin var bedst med det grove filter, da jeg godt kan lide en smule frugtkød i min appelsinjuice. Derimod synes jeg, at min æblejuice havde masser af kød med det fine filter. Faktisk oplevede jeg her, at min æblejuice havde for mange klumper og en smule æbleskrald. Det resulterede i jeg måtte smide den igennem en si, og fjerne lidt frugtkød. Herefter var der stadig rigelig med frugtkød, men en behagelig mængde. Dette var en af Juicemasterens svagheder, som desværre stadig er der. Jeg oplevede dog ikke denne svaghed med hverken appelsin, gulerødder eller andet. Wilfa har dog rettet en af de store fejl på Juicemasteren, da man med denne kun kunne presse 1-2 L., inden man skulle gøre den ren – for at forsætte. Jeg prøvede at presse 5 L. i streg uden at gøre Andante rent, hvilket er ganske imponerende. Endvidere kunne jeg sagtens have forsat hvis jeg vil. Bemærk, at du får en masse frugt eller grønsagsskrald. Du kan dog anvende dette til kager eller gryderetter, afhængig af hvad du presser. Bemærk også at du kan blande saften fra forskellige frugt og grønsager direkte i presseren ved at have lågen lukket, og når du er færdig kan du lukke det ud. Du kan dog ikke have flere liter liggende i den, men der er helle nødvendig heller.

Design & rengøring

Jeg synes denne juicepresser er rigtig flot. De har virkelig gjort meget for at give juicepresseret et flot look. Samtidig synes jeg den er ret stor, og her er det særligt selve motordelen, der fylder rigtig meget. Det er lidt en skam, da den gamle var god kompakt til at have stående i skabet eller have stående på køkkenbordet. Det skal dog bemærkes, at den ikke er uforholdsmæssig stor. Hele maskinen, med undtagelse af det fine filter er utrolig nem at rengøre. Det er bare at lægge det i sæbevand i 30 min. og derefter skylde det af. Det gælder også det grove filter, der måske kræver en børste. Derimod kræver det fine filter en smule arbejde med børsten for at få de helt fine kødfibre væk.

Konklusion

Jeg er ganske enkelt meget glad for denne juicepresser, og det bestemt en fantastisk maskine. Jeg er særlig vild med, at jeg kan presse så mange liter juice uden at skulle skille maskinen ad og gøre den ren for at kunne forsætte. Jeg så gerne, at det var nemmere at gøre det fine filter rent, og dette filter kunne også være bedre til æblejuice, men dette er detaljer og ikke noget der trækker væsentlig ned. Det er i hvert fald den bedste juicepresser jeg har prøvet.