MUSIK INTERVIEW & TRENDS

fre, 06 jun 2014

Emil Thorup: »Jeg er på mit 11. sabbatår«

None

None

Emil Thorup har gjort en mærkevare ud af sig selv, lidt ligesom Coca Cola. Men det har aldrig været planen. TJECK magazine har mødt den tidligere gymnasienørd, der både har nydt

og knoklet sin vej til toppen.

Tekst: Oda Hustad Foto: Carsten Bundgaard »Jeg vil gerne have et job, hvor man kommer med til gallapremiere«. Sådan sagde Emil Thorup til sig selv som 12-årig. Det var på en tour med onkelen Jørgen Thorup, som var keyboardist i popgruppen Shu-bi-dua, at den unge knægt for første gang fik smag på glamourlivet. Og elskede det. »Der var rød løber og alt muligt, og en helt bestemt stemning, der fascinerede mig fuldstændig,« siger han til TJECK Magazines udsendte, da vi mødtes til kaffe og gulerodskage i hans hvide designkøkken på Frederiksberg i København. Den platinblonde Tv-vært har efterhånden betrådt en del røde løbere siden. I løbet af få år er Emil Thorup blevet fast vært på DR og TV2, og har blandt andet gennemgået en Tv-fødsel, er gået fra fims til fit på tre måneder og været vært for programmer som Sexministeriet og Emils Damer. Alle kender efterhånden manden med den metroseksuelle udstråling og store personlighed.

Kikset gymnasietid giver fed voksentid

»Jeg synes det er spild af liv at være uambitiøs«, siger Emil Thorup. »Vi er så midtsøgende som land og som folkefærd - altså jeg kan næsten ikke snuppe det! Det kan pisse mig fuldstændigt af,« siger han. »Vi kan så meget mere, ikke?,« siger han med glimt øjet igennem de kantede, sorte briller. Hos Emil Thorup har ambitionsniveauet aldrig fejlet noget. Det kan han blandt andet takke gymnasietiden for. På Mulernes Legatskole i Odense var han den kiksede nørd, der havde svært ved det sociale og skulle knokle hårdt for at gøre sig selv populær. »Hvis jeg havde en nederen gymnasietid, skulle jeg bare have en megafed voksentid,« siger han. »Jeg har en teori om, at jo mere kikset man er som ung, jo større chance har man for succes som voksen, fordi man ikke hviler på nogle som helst fucking laurbær. Dem, der var prom king og prom queen i skolen er typisk dem, der sidder med to børn ude i en forstad et eller andet sted – de har ligesom haft deres shine,«.

Fra PopStars til Danmarks Radio

Der skal mere til end høje ambitioner for at bygge en lynkarriere. Og Emil Thorups succes er ikke ligefrem kommet af sig selv. På CV’et står blandt andet en finalistplads i TV2-programmet Popstars, en boyband-karriere i bandet Back4Good, to års hårdt gratisarbejde på filmselskabet Zentropa, og ikke mindst to år som Casper Christensens assistent, der endte med et Tv-gennembrud i talkshowet ALOHA!. Men en plan, det har han aldrig rigtig haft. »Jeg synes det er sjovt, ikke at have en plan med min karriere. Folk kan godt blive provokeret når man er ligeglad. Og det er sjovt at provokere folk,« griner han. »Jeg er på mit 11. sabbatår. Jeg hygger mig bare, ikk’? Indtil jeg sådan rigtig finder ud af, hvad jeg skal«.    

5 hurtige om Emil Thorup

•    ?Hader at gøre sig klar om morgenen, og bruger mindst mulig tid på det. •    ?Han er på Tinder og har ikke mødt nogen af sine ”matches” i virkeligheden endnu – men han har helt sikkert tænkt sig at prøve det. •    ?Han er en gang blevet arresteret for spritkørsel. •    ?Hvis han kunne vælge enten at lave sit arbejde eller at ligge på sofaen for den samme løn, ville han klart vælge sofaen.

Emil Thorup om:

Gymnasiet

»Gymnasiet er ikke er ens liv. Det er bare en super kort mellemstation, som føles kæmpestor, fordi man er så ung. Men når man ser tilbage på det, har det ikke været en særlig vigtig periode. Det har ikke været særligt vigtigt for mit liv. Folk som siger ’ej, det var bare de vildeste tre år i mit liv – de har nok ikke et særligt sjovt liv i dag’«.

Sit vildeste sabbatår

»Jeg brændte et år af i LA, hvor jeg tjente penge på noget ejendoms-halløj og festede med Britney Spears og Victoria Beckham. Når man er en to meter høj, platinblond skandinav, der ikke har noget at lave og ikke har nogen agenda, kommer man lynhurtigt indenfor«.

Karma

»Der er et eller andet med karma – jeg ved ikke om det er en stor bankboks et eller andet sted, som man sætter ind i. Men jeg tror virkelig på det. Jeg lever efter at man skal fucking opføre sig ordentlig og ikke smække med døren. Det duer ikke at have ’unfinished business’ med nogen, fordi det fucker for meget med én«.     DINE BILLEDER AF DIT LOOK Del foto af dit næste gå-i-byen-look med os på instagram #tjeckdk og vind bogen Stil med Emil til dig eller kæresten.